24.3.2015 15:41

Ήπια πρόταση, λιτές γραμμές

Φ. ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ Δ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ ΟΙ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΤΩΝ ΤΑΞΙ

Στη συνεδρίαση της 3ης Απριλίου θα επικυρώσει το δημοτικό συμβούλιο την απόφαση της δημοτικής επιτροπής  για την επιλογή του αρχιτεκτονικού σχεδίου  δημιουργίας του στεγάστρου αναμονής των ταξί, στην πιάτσα της πλατείας Βουνακίου. Το πρώτο και το τρίτο βραβείο απονεμήθηκαν σε Χιώτες και το δεύτερο μια ομάδα Αθηναίων. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η αρχιτεκτονική πρόταση των Φιλίας Γλύκα και Δανάης Γεωργούλη, το δεύτερο η τριάδα  Αμυγδαλιά Κυροπούλου, Σουλτάνα Τζήμα, Βασίλης Νικόπουλος  και το τρίτο ο Γιώργος Μπουσές.

Επιλογή

Ο υπεύθυνος  επιβλέπων της Τεχνικής Υπηρεσίας Σταμάτης Καρουσάκης, διευκρινίζει όμως ότι η επιλογή δεν θεωρείται ακόμη οριστική, αφού σύμφωνα με το νόμο ο δήμαρχος έχει το δικαίωμα να επιλέξει το  σχέδιο που θα εφαρμοσθεί, άσχετα με τη σειρά κατάταξης . «Συνήθως εφαρμόζεται η επιλογή της επιτροπής, αλλά δεν μπορούμε να προκαταλάβουμε τις εξελίξεις».

Αποκαλυπτήρια

Η Τεχνική Υπηρεσία δεν δικαιούται να δημοσιοποιήσει τα βραβευμένα σχέδια πριν επικυρωθούν οι επιλογές από το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και επειδή βάσει των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί, τα αποκαλυπτήρια των αρχιτεκτονικών σχεδίων θα πραγματοποιηθούν σε ειδική έκθεση στο Ομήρειο.

Πρόταση και περιβάλλον

Η περιγραφή της επιτροπής για την επιλογή του σχεδίου που κατάκτησε το πρώτο βραβείο:

«Ιδιαίτερα ήπια πρόταση που απαντά με επιτυχία στην πλειονότητα των ζητούμενων και κριτηρίων του διαγωνισμού ιδεών. Οι λιτές γραμμές του στεγάστρου, η στροφή του χαμηλού τοίχου (δέστρας ποδηλάτων), η τεθλασμένη γραμμή του δαπέδου δημιουργούν έναν ενδιαφέροντα και ισορροπημένο χώρο μίας μικρής πλατείας, που συνδέεται διακριτικά με το πέριξ περιβάλλον, τα ιστορικά κτίρια, την πλατεία, την πόλη. Η επιλογή των υλικών και υφών (διάτρητο κατακόρυφο προστατευτικό πέτασμα, βοτσαλωτά δάπεδα κ.λπ.), διακρίνεται από απλότητα και καθαρότητα. Η χρήση των σύγχρονων ψηφιακών μέσων (info point – history line), κρίνεται επιτυχής. Η απλότητα στον σχεδιασμό και τα υλικά δεν στερείται δυναμικής και αμεσότητας και εν τέλει φανερώνει την ωριμότητα της πρότασης».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ