8.10.2016 11:07

Η βροχή άναψε φωτιές στη Σούδα [ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ]

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ

Ήταν κάτι που όλοι γνώριζαν όμως βρέθηκαν για άλλη μια φορά απροετοίμαστοι να το αντιμετωπίσουν. Τα πνεύματα στη Σούδα είναι ήδη τεταμένα από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και την παρατεταμένη παραμονή των προσφύγων.

Η βροχή ήταν ο καταλύτης για ξέσπασμα μιας ακόμη εξέγερσης, μιας ακόμη διαμαρτυρίας. Όλοι οι υπεύθυνοι φορείς γνώριζαν πως σε περίπτωση βροχόπτωσης ήταν πολύ πιθανό να υπάρξουν επεισόδια.

Αστυνομία και Δήμος Χίου υποτίθεται ότι ήταν σε επιφυλακή. Περίπου στις 3 τα ξημερώματα κι ενώ η βροχή είχε ξεκινήσει λίγο μετά τις δέκα το βράδυ, ένας πρόσφυγας ξεσηκώθηκε δημιούργησε κάποια μικροεπεισόδεια τα οποία και έλαβαν τέλος αμέσως μετά τη σύλληψη του.

Κι αντί η αστυνομία να παραμείνει στο χώρο της Σούδας, αποχώρησε και σχεδόν μία ώρα μετά την αποχώρηση της εκδηλώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια αυτή τη φορά από ομάδα προσφύγων και μεταναστών που κατέληξαν τελικά σε πρόκληση πυρκαγιάς στον καταυλισμό.

Χρειάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ και ο αποκλεισμός μεταναστών στο ένα σημείο του καταυλισμού για να μπορέσει να επέμβει η πυροσβεστική για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός, καταμετρά 6 καμένους ολοσχερώς λυόμενους οικίσκους και πρόκληση εκτεταμένων ζημιών σε άλλους 2. Η Πυροσβεστική επενέβη με 3 οχήματα και 7 άνδρες αποτρέποντας τα χειρότερα μέχρι τα ξημερώματα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ