5.2.2016 12:00

Η άποψη του συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου για την "ακύρωση" της εκδήλωσης

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 100 ΥΠΕΡΗΧΟΙ ΜΑΣΤΟΥ

To Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου «Ελπίζω» σχετικά με το θέμα της ακύρωσης ενός μέρους της εκδήλωσης στις 28 και 29 Ιανουαρίου για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού , σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης  της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας αναφέρει τα εξής:

"Κατ’ αρχήν η ακύρωση δεν οφείλεται σε δική μας υπαιτιότητα, όπως έχει ήδη τονίσει και με ανακοίνωση που εξέδωσε η συνδιοργανώτρια Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ) που ανέλαβε και τη σχετική ευθύνη. Ωστόσο ζητάμε την κατανόηση όσων δεν προλάβαμε να ειδοποιήσουμε εγκαίρως, σημειώνοντας ότι η απόφαση της ακύρωσης λήφθηκε τρεις ώρες πριν την καθορισμένη (στις 6.30 το απόγευμα), ώρα έναρξης της ημερίδας κι ενώ οι περισσότεροι φιλοξενούμενοι μας (γιατροί και συνεργάτες τους) βρίσκονταν στη Χίο από νωρίς το πρωί.

Κατανοούμε πλήρως την  -για λόγους υγείας- απουσία της προέδρου της ΕΕΜ κυρίας Μουζάκα και της ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου Ελπίζω όμως εκτίμησε ότι δεν ήταν η βέλτιστη λύση η πρόταση της εταιρείας για συνολική ακύρωση όλων των δράσεων. Δράσεων των οποίων ο προγραμματισμός απαίτησε πολύ κόπο και συντονισμό όλων μας των δυνάμεων για την υλοποίηση τους. Ως εκ τούτου, μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο που μας ετέθη με την αιφνίδια αβίαστη ανακοίνωση για συνολική ακύρωση των εκδηλώσεων, εμείς επιχειρήσαμε και τελικά επιτύχαμε στο βαθμό που μας το επέτρεψαν οι συνθήκες, να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι υπέρηχοι μαστού στις 29 Ιανουαρίου.

100 γυναίκες ανταποκρίθηκαν και εξετάστηκαν αφιλοκερδώς από τους ιατρούς ακτινοδιαγνώστες που στήριξαν το Σύλλογο και διέθεσαν όλες τους τις δυνάμεις σ’ έναν μαραθώνιο εθελοντικής προσφοράς. Οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στον ακτινοδιαγνώστη ιατρό διευθυντή ακτινολογικού τμήματος, μέλους της ΕΕΜ, Πέτρο Μαλακάση, ο οποίος σήκωσε στους ώμους του ανιδιοτελώς την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος, «σώζοντας» ουσιαστικά τη διοργάνωση. Το ίδιο μεγαλειώδες ευχαριστώ απευθύνουμε και στο δικό μας συμπατριώτη ιατρό ακτινοδιαγνώστη Γεώργιο Φλαμουράκη, ο οποίος ισοβαρώς με τον κύριο Μαλακάση μοιράστηκε το δύσκολο αυτό εθελοντικό έργο. Ο κύριος Φλαμουράκης εκτός από τη δωρεάν εξέταση των γυναικών διέθεσε με μεγάλη προθυμία και άμεσα τον ιατρικό εξοπλισμό του διαγνωστικού του κέντρου για την τελική υλοποίηση αυτής της ιατρικής δράσης. Επίσης τις εθελόντριες μας, που στάθηκαν επάξια στο εθελοντικό τους έργο κοντά στο Σύλλογο.

Για την πρόθεση της ΕΕΜ να πραγματοποιήσει στο μέλλον με την στήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου Ελπίζω  το σύνολο των εκδηλώσεων που ακύρωσε, έχουμε να διευκρινίσουμε ότι η συνεργασία ή όχι με την εν λόγω εταιρεία θα αποφασιστεί όπως προβλέπεται από το καταστατικό μας αυστηρά από το όργανο του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τις βαθιές και ειλικρινείς μας ευχαριστίες τις απευθύνουμε σε όλες τις Χιώτισσες που εξετάστηκαν αλλά και στους μεγάλους μας χορηγούς που «στέκονται» δίπλα μας σε κάθε μας βήμα. Ειδικότερα οι χορηγοί για αυτή τη διοργάνωση ήταν: η Aegean Airlines, το ξενοδοχείο «Ελληνικό Κάστρο» του ομίλου Φεγγουδάκη, το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», το πρακτορείο τουρισμού «Sunrise Tours», το ανθοπωλείο «Μιμόζα», οι «Χυμοί Χίου» και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών".

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ