10.8.2014 11:31

Huffington Post: Χίος, το «μαγικό» νησί της Ελλάδας

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Χίος είναι κυρίως γνωστή για τον πολιτισμό της και την παραγωγή της μαστίχας

Ως το πιο «μαγικό» ελληνικό νησί χαρακτηρίζει η αμερικανική ιστοσελίδα Huffington Post τη Χίο, σε ένα νέο, καλοκαιρινό αφιέρωμα για την χώρα μας και τις ομορφιές της.

«Αν η Ελλάδα έχει ένα μαγικό νησί, τότε σίγουρα αυτό είναι η Χίος», αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι λίγοι τουρίστες γνωρίζουν την ύπαρξή της.

Σύμφωνα με τη Huffington Post, η Χίος είναι κυρίως γνωστή για τον πολιτισμό της και την παραγωγή της μαστίχας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η μαστίχα έχει μια σειρά από χρήσεις, από λειτουργική  (χρησιμοποιείται σε βερνίκια και χρώματα) ακόμη και φαρμακευτική, ενώ τονίζει ότι στην Χίο
μπορεί κανείς να αγοράσει μαρμελάδες με μαστίχα, γλυκά και τοπικά λικέρ, όπως το ούζο μαστίχα.

«Είναι γνωστή ως ένα ένα "δάκρυ" που ευχαριστεί, αρωματίζει, ανακουφίζει και θεραπεύει», γράφει η ιστοσελίδα, παραπέμποντας τους αναγνώστες να δοκιμάσουν τη μαστίχα Χίου και να επισκεφτούν το νησί.

Μεταξύ άλλων, η Huffington Post αναφέρεται και στο μεγαλύτερο Μαστιχοχώρι της Χίου, το Πυργί. Εκεί, όπως σημειώνει, τα κτίρια είναι διακοσμημένα με γεωμετρικά μοτίβα, «όμοια με τα οποία δεν έχετε ξαναδεί».

Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, τονίζει η ιστοσελίδα, υπάρχει ακόμη η Νέα Μονή Χίου, ένα παλαιό ιστορικό μοναστήρι το οποίο το 1990 ανακηρύχθηκε μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

«Αυτό το Βυζαντινό μοναστήρι έχει πολλούς "θησαυρούς", όπως ψηφιδωτά και ανθρώπινα κρανία, μεταξύ άλλων», σημειώνει η Huffington.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ