14.2.2024 9:52

H Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου πάει Νένητα

Κλείστε το ραντεβού σας

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου, του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, στα πλαίσια των κλιμακίων που πραγματοποιεί στα χωριά της Χίου, προσφέροντας υπηρεσίες ψυχικής υγείας, ενημερώνει ότι από 6/2/2024, η ομάδα του Κλιμακίου Καλλιμασιάς, μεταφέρεται στα Νένητα.

Συγκεκριμένα, τα ραντεβού θα διεξάγονται στο χώρο του Δημαρχείου Νενήτων κάθε Τρίτη, δύο φορές το μήνα, από τις 9:00 έως τις 14:00. Οι ειδικότητες που στελεχώνουν τη θεραπευτική ομάδα του Κλιμακίου είναι οι εξής: Ψυχίατρος, Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός, Νοσηλεύτρια.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, χρηματοδοτούμενη από το Υπουργείο Υγείας, στα πλαίσια του Προγράμματος «Ψυχαργώς», παρέχει από το 2007, δωρεάν υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, που αντιμετωπίζουν ψυχική νόσο, καθώς και τις οικογένειές τους, που κατοικούν στα νησιά Χίος, Οινούσσες, Ψαρά. Πραγματοποιούνται τακτικά κλιμάκια στα χωριά της Χίου, τα οποία είναι κατάλληλα σχεδιασμένα να καλύπτουν τις ανάγκες σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χίου. Οι ειδικοί ψυχικής υγείας εξυπηρετούν τους κατοίκους ακόμη και των πιο απομακρυσμένων περιοχών του νομού παρέχοντας παιδοψυχιατρικές και ψυχιατρικές υπηρεσίες κοινοτικής ψυχιατρικής. Οι επισκέψεις γίνονται συνήθως σε αίθουσες των χωριών ή σε αγροτικά ιατρεία. Σε περιπτώσεις αδυναμίας προσέλευσης/μετακίνησης των ωφελούμενων, πραγματοποιούνται και κατ’οίκον επισκέψεις.

Παράλληλα, στα κατά τόπους κλιμάκια και χωριά που επισκεπτόμαστε, πραγματοποιούνται δράσεις Αγωγής Κοινότητας, ενσωματωμένες στη λειτουργία και φιλοσοφία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας. Οι συγκεκριμένες δράσεις, έχουν ως στόχο την ενημέρωση, την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την καταπολέμηση του στίγματος της ψυχικής νόσου καθώς και τη δημιουργία υποστηρικτικού δικτύου προς τον πάσχοντα εντός της κοινότητας που ζει.

Για πληροφορίες και ραντεβού: 22710-20000.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ