23.5.2013 10:38

Γαλάζια…μανταρίνια

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

«Στη Χίο γνωρίζετε καλά την κραυγή των ανθρώπων της θάλασσας, τον ιδρώτα των αγροτών για την καλλιέργεια και  προώθηση των προϊόντων του κάμπου. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σας δείξουμε πως μπορούν να ανοίξουν νέοι δρόμοι για την κάλυψη των σύγχρονων οικονομικών και κοινωνικών αναγκών σας».
Παρουσιάζοντας το τριήμερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δράσεων με θέμα  “Ευρωπαϊκές ημέρες θάλασσας 2013-εκδηλώσεις στα νησιά του Αιγαίου”, οι καθηγητές Γ. Θεοτοκάς και Α. Λειάκου, ο επίκουρος τέως Γενικός  Γραμματέας  Λιμένων Θ. Πάλλης και ο τεχνολόγος εκπαιδευτής ναυτιλιακού προσωπικού Γ. Γεωργούλης, αναφέρθηκαν στις εισηγήσεις που θα κατατεθούν για τις  προκλήσεις-προσκλήσεις που παρουσιάζονται στην Ελλάδα, τις διαπραγματεύσεις που μπορούν να γίνουν για τη συνδιαμόρφωση και αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής εμπειρίας στη γυναικεία επιχειρηματικότητα στη ναυτιλία και τις πολιτικές που μπορούν να αξιοποιηθούν σε πολλά επίπεδα.

Προώθηση

Σημαντικό εργαλείο για όλα αυτά, θα είναι η εμπειρία από την γέννηση και εγκαθίδρυση του διεθνούς ναυτιλιακού δικτύου υπηρεσιών και σχέσεων με την κωδική ονομασία Navigator. Όλα αυτά λόγω του χώρου, μπορούν και πρέπει να συνδεθούν με την προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του κάμπου, όπως είναι το μανταρίνι, όπως υποστήριξε ο Θ. Πάλλης.
Οι φοιτητές θα μιλήσουν στην Α.Ε.Ν. Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού με θέμα την Γαλάζια Ανάπτυξη που μπορεί να προέλθει από την θάλασσα, ενώ σημαντική προβλέπεται να είναι και η προβολή της ταινίας «Πειρατεία στον ωκεανό», με παράλληλη συζήτηση που θα διαπραγματευθεί τον κίνδυνο που είναι από τις σοβαρότερες αιτίες απομάκρυνσης του εργατικού δυναμικού από τη θάλασσα, όπως επισήμανε ο Γ. Γεωργούλης.

Οι δράσεις

Οι εκδηλώσεις που άρχισαν χθες και ολοκληρώνονται αύριο με τη φροντίδα του Εργαστηρίου Διοίκησης Ναυτιλιακών και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Τμήματος Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, φιλοξενούνται στο αμφιθέατρο και το κτίριο Κοραή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη βιβλιοθήκη Κοραή, στο ίδρυμα Μαρία Τσάκος και στην Α.Ε.Ν Μηχανικών.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ