6.8.2013 15:12

Έρχονται οι καφέ κάδοι

- ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΔΟΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΙΘΑΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Περισσότερους από 500 κάδους (καφέ χρώματος) έχει παραγγείλει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) προκειμένου ίσως και μέσα στο Σεπτέμβριο να ξεκινήσει η κομποστοποίηση των απορριμμάτων σε κεντρικά σημεία του νησιού και πρώτα από όλα σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Ο πρόεδρος του Φορέα Στ. Σουρέλας αναμένει τις τελικές εγκρίσεις για να εφαρμοστεί το μέτρο που θα αποτελεί τον προπομπό για την μηχανική επεξεργασία των απορριμμάτων στο χώρο του ΧΥΤΑ στη Βέσσα. 

«Η απόφαση να προχωρήσουμε σε μηχανική επεξεργασία έχει ληφθεί από καιρό. Είναι το τελικό στάδιο λειτουργίας του ΧΥΤΑ στα Πόδορα και το παρακολουθούμε στενά παρά τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί με τους ελέγχους και τις εγκρίσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Πρώτος στόχος είναι να τοποθετηθούν σε εστιατόρια και ξενοδοχεία περίπου 500 κάδοι ειδικού καφέ χρώματος που θα μπορούν να δέχονται αποφάγια και υπολείμματα. Αυτά θα μπορούμε πλέον να τα επεξεργαστούμε κατάλληλα και να δημιουργούμε άλλα παράγωγα», τονίζει ο κ. Σουρέλας.

Επέκταση και στα σπίτια

Το μέτρο δεν θα μείνει μόνο στα εστιατόρια και στους χώρους εστίασης αλλά υπάρχει η πρόβλεψη να επεκταθεί και στα σπίτια με την ίδια ακριβώς διαδικασία. Φυσικά μέχρι να εφαρμοστεί το μέτρο  θα μεσολαβήσει ένα μακρύ διάστημα κατά το οποίο θα κριθεί η αποδοτικότητα του, ωστόσο αν ξεπεραστούν τα μεγάλα γραφειοκρατικά ζητήματα που σχετίζονται με την έλλειψη προσωπικού και τα διαδικαστικά, ίσως η διαδικασία να επισπευσθεί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ