3.6.2013 17:56

Επιτέλους, χρήση!

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ

Άρχισε την περασμένη Πέμπτη και σχεδόν ολοκληρώθηκε το Σαββάτο η μεταφορά της χειρουργικής κλινικής και του χειρουργείου στις εγκαταστάσεις της νέας πτέρυγας. Τα στελέχη των τμημάτων κουράστηκαν, πελάγωσαν πολλές φορές από τα προβλήματα που είχαν να λύσουν, αλλά η αρτιότητα και η καλαισθησία των χώρων τους ανταμείβει με τον καλύτερο τρόπο.
Η κλινική και τα χειρουργεία μεταφέρθηκαν στον πρώτο όροφο των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων νοτιοανατολικά και  συνέχεια του παλιού κτιρίου των διοικητικών υπηρεσιών. Τα τρία χειρουργεία καταλαμβάνουν την αριστερή και ο χώρος νοσηλείας την δεξιά πλευρά με άμεση επικοινωνία που εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές λειτουργικές συνθήκες.
Γιατροί, διευθύνοντες, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό δηλώνουν ικανοποιημένοι από την κτιριακή υποδομή.Την ικανοποίηση τους για τις νέες συνθήκες διαμονής εκφράζουν και οι ασθενείς, που απολαμβάνουν νοσηλεία με  σύγχρονη κτιριακή και σημαντικά ανανεωμένη υλικοτεχνική υποδομή. 

Η παλιά πτέρυγα

Μετά από μισό αιώνα λειτουργίας, τα παλιά κτίρια εγκαταλείφθηκαν, αλλά κανείς δεν ξέρει πότε θα αρχίσουν οι επισκευαστικές εργασίες που προβλέπονται από τη μελέτη του συνολικού έργου, αλλά δεν έχουν εγκριθεί ακόμη οι απαραίτητες πιστώσεις.
Δωμάτια άδεια, διάδρομοι έρημοι, πόσες ιστορίες θα είχαν να πουν αν είχαν μιλιά, μνήμες άσβηστες, ψυχές που  αναζωογονήθηκαν, ανάσες που  έσβησαν, ιστορίες που δεν θα ξεχαστούν ποτέ, γραμμένες με χαμόγελα και δάκρυα.
Σε ένα δωμάτιο μόνο, δύο ξεχασμένα εικονίσματα θυμίζουν ότι μέχρι πριν από λίγες μέρες ζούσαν εδώ ψυχές που μαζί με την ιατρική φροντίδα ζητούσαν και την προστασία της Θείας δύναμης, αφού όπως δέχονται και οι γιατροί, από ένα σημείο και μετά η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ