5.5.2016 9:45

Επιδοτείται η ενδο- συγκοινωνία στο Αιγαίο

10 ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΗ ΧΙΟ, ΤΑ ΜΕΣΤΑ, ΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Επιτέλους «παρών» δηλώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου που για πρώτη φορά έρχεται να βάλει πλάτη στις ανάγκες ενδοσυγκοινωνίας των νησιών του αρχιπελάγους. Μέσα από την προκήρυξη 93 άγονων γραμμών το Υπουργείο έρχεται να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα, αυτό της ανυπαρξίας δρομολογίων μεταξύ των νησιών αλλά και της σύνδεσης μικρών νησιών όπως οι Οινούσσες και τα Ψαρά με τον Πειραιά.

Στον χάρτη των επιδοτήσεων για πρώτη φορά μπαίνει το λιμάνι των Μεστών που επί χρόνια παρέμενε αναξιοποίητο αλλά και το λιμάνι της Λαγκάδας το οποίο επιδοτείται για σύνδεση με τη γειτονική Αιγνούσα.

Οι συμβάσεις σύμφωνα με την προκήρυξη αφορούν την περίοδο από 1 Νοεμβρίου 2016 έως 31 Οκτωβρίου 2017 ενώ έχουν διάρκεια τριών ετών. Να σημειωθεί ότι από τις συνολικά 93 προκηρύξεις οι από αυτές αφορούν στη Χίο, τα Μεστά, τη Λαγκάδα, την Αιγνόύσα και τα Ψαρά.

Οι γραμμές

  1. Χίος προς Οινούσσες- Ψαρά κι επιστροφή με δύο δρομολόγια την εβδομάδα καθ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου σε συνέχεια των δρομολογίων της γραμμής Πειραιάς – Χίος.
  2. Καβάλα- Λήμνος- Μυτιλήνη- Χίος- Καρλόβασι κι επιστροφή με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα για το χρονικό διάστημα από 12/6 έως 10/9.
  3. Ψαρά προς Χίο κι επιστροφή με ένα δρομολόγιο την εβδομάδα σε συνέχεια του δρομολογίου από τον Πειραιά για όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου.
  4. Πειραιά ή Λαύριο προς Ψαρά- Μεστά κι επιστροφή με τρία δρομολόγια την εβδομάδα καθ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου.
  5. Ψαρά προς Βολισσό ή Μεστά κι επιστροφή με τρία δρομολόγια την εβδομάδα για όλη την περιόδου.
  6. Λαγκάδα προς Οινούσσες κι επιστροφή με τρία δρομολόγια την εβδομάδα από 15/6 έως 15/9. 
  7. Ψαρά προς Χίο κι επιστροφή με έξι δρομολόγια την εβδομάδα καθ όλη τη διάρκεια της περιόδου.
  8. Οινούσσες προς Χίο κι επιστροφή με πέντε δρομολόγια την εβδομάδα καθ όλη τη διάρκεια της περιόδου.
  9. Καβάλα- Λήμνος-  Μυτιλήνη- Βαθύ- Άγιος Κήρυκος κι επιστροφή με δύο δρομολόγια την εβδομάδα καθ όλη τη διάρκεια της περιόδου.
  10. Πειραιάς ή Λαύριο προς Άγιο Ευστράτιο και Λήμνο και υποχρεωτική προσέγγιση στα Μεστά κατά την επιστροφή, μία φορά την εβδομάδα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ