5.9.2014 11:42

Ένας γιατρός για 2.500 κατοίκους

ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΔΑΜΥΛΙΤΕΣ

Πάνδημο χαρακτήρα λαμβάνει το αίτημα των Καρδαμύλων για  ενίσχυση και σωστή λειτουργία του Ιατρικού Κέντρου της περιοχής το οποίο το τελευταίο διάστημα υπολειτουργεί, αποδυναμωμένο από νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Το θέμα που έχει ξεσηκώσει όλους τους Καρδαμυλίτες προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου Λαϊκή Συνέλευση την Τετάρτη το απόγευμα μετά από πρωτοβουλία του φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων όπου ήταν κοινή η διαπίστωση ότι ποτέ πριν, στο παρελθόν ,ο οικισμός δεν ήταν αντιμέτωπος με τέτοια υγειονομική υποβάθμιση. «Δε θυμόμαστε ποτέ πριν στα Καρδάμυλα να υπάρχει τέτοια κατάσταση. Το Ιατρικό Κέντρο και το ασθενοφόρο κατασκευάστηκαν, λειτουργούν κι εξοπλίστηκαν μετά από δωρεά των εφοπλιστών. Από την αρχή της λειτουργίας του, στο Ιατρικό Κέντρο υπήρχαν δυο επιμελητές γιατροί, ένας αγροτικός και μια νοσοκόμα. Τώρα έχει μείνει μόλις ένας γιατρός για όλα τα χωριά και για 2.500 κατοίκους το χειμώνα, οι οποίοι το καλοκαίρι είναι πολλαπλάσιοι» σημείωσε εξηγώντας το πρόβλημα η πρόεδρος του Φιλοπρόοδου ομίλου Καρδαμύλων, Ειρ. Κοντού.

Η λαϊκή συνέλευση

Στη λαϊκή συνέλευση τέθηκαν τα προβλήματα, η έλλειψη γιατρών, η έλλειψη νοσοκόμας και η αδυναμία λειτουργίας του ασθενοφόρου με δεδομένο ότι δεν υπάρχει οδηγός ΕΚΑΒ και γιατρός μετά από τις 15.000, οπότε οποιαδήποτε μεταφορά χρειαστεί με ασθενοφόρο αυτή θα πρέπει αν γίνεται μόνο πρωινές ώρες. «Έχουμε δικαίωμα να αρρωστήσουμε μόνο το πρωί και μόνο Δευτέρα με Παρασκευή αφού τότε υπάρχει γιατρός. Τις υπόλοιπες μέρες ακόμη κι ένα έκτακτο περιστατικό να συμβεί που είναι πολύ πιθανό, απλά θα κάνεις τον σταυρό σου και θα... περιμένεις» σημείωνα με νόημα οι κάτοικοι.

Η επιτροπή

Η λαϊκή συνέλευση κατέληξε στη σύσταση μιας επιτροπής τα μέλη της οποίας θα επιφορτιστούν να πιέσουν όλους τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση του προβλήματος και τη στελέχωση του ιατρείου. «Θα πάμε παντού, στους βουλευτές, στον δήμαρχος, στον νέο αντιδήμαρχο, στον Διοικητή του Σκυλίτσειου κι όπου αλλού χρειαστεί για να  μπει τέλος σε αυτή την κατάσταση. Υπάρχουν και προτάσεις τις οποίες η επιτροπή θα αποφασίσει σε συνάντηση που θα έχουν τα μέλη της σήμερα. Πρέπει να δοθούν κίνητρα ώστε να επιλέξουν οι γιατροί να έρθουν στα Καρδάμυλα, ίσως βρεθεί ακόμη και δωρεάν στέγη αλλά αυτό είναι κάτι που επισήμως δεν μπορεί ακόμη να ανακοινωθεί» κατέληξε η κ. Κοντού διαβεβαιώνοντας ότι η προσπάθεια για τη στελέχωση του Ιατρικού κέντρου στα Καρδάμυλα μόλις τώρα ξεκίνησε.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ