10.5.2016 17:43

Ένα βήμα κοντύτερα στη δημιουργία υδατοδρομίου

Ολοένα και πιο κοντά βρίσκεται η Χίος στην κατασκευή του πρώτου υδατοδρομίου στο Βορείο Αιγαίο που κατά πάσα πιθανότητα θα λειτουργήσει στο νησί μας. Ο φάκελος του έργου βρίσκεται στο τελευταίο και πιο κρίσιμο στάδιο, αυτό της έκδοσης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Υ.ΠΕ.Κ.Α..

Μετά την έγκριση της σχετικής μελέτης, το έργο θεωρείται σχεδόν τελειωμένο από άποψη μελετών αφού πλέον θα είναι στο χέρι της εταιρείας «Hellenic seaplanes» να ξεκινήσει την κατασκευή του.

«Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά όπως για παράδειγμα οι Σποράδες. Όμως από την πλευρά του Υπουργείου υπήρξε σημαντική καθυστέρηση κι έτσι όλα τα έργα πήγαν μία σεζόν πίσω. Οι διαβεβαιώσεις που έχουμε είναι ότι σύντομα το έργο θα απεμπλακεί από τα γρανάζια του Υπουργείου και θα περάσει στο στάδιο της υλοποίησης από την ανάδοχο εταιρεία», ανέφερε στον «π» ο πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μ. Μπελέγρης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ