14.3.2020 20:15

Εμφύλιος στην Αστυνομία για τα επεισόδια στη Χίο

Οι Αστυνομικοί της Αθήνας ρίχνουν ευθύνες σε Αστυνομικούς του νησιού για όσα καταγράφηκαν για 3 ημέρες

Σε έναν «εμφύλιο» που αποτελεί συνέχεια κι άλλων καταγγελλόμενων περιστατικών για «αστυνομικούς περιφερειακών υπηρεσιών που ξεχνούν ότι... ανήκουν στην ΕΛ.ΑΣ., κινούνται με ιδιωτικά και τοπικά κριτήρια κι αδιαφορούν ή συνεννοούνται με τοπικούς παράγοντες και κατοίκους για να μη θιγούν διάφορα συμφέροντα», εξελίχθηκαν τα επεισόδια στα νησιά, με αναφορές όμως και στελεχών τοπικών υπηρεσιών ότι «πολλοί συνάδελφοί τους από τις κεντρικές υπηρεσίες λειτουργούν με απόλυτο κι επιδεικτικό τρόπο και ξεχνούν ότι η επαρχία δεν είναι η... χαώδης, απρόσωπη Αθήνα και υπάρχουν διάφορες ιδιομορφίες».

Μιλώντας στα «ΝΕΑ», ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών Δημοσθένης Πάκος τόνισε: «πραγματοποιούμε έρευνα - πέρα από αυτή που διεξάγεται από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. - για όσα πρωτοφανή συνέβησαν στη Μυτιλήνη και στη Χίο.

Συλλέγουμε μαρτυρίες όπως κι ηλεκτρονικά μηνύματα, οπτικό υλικό κ.λπ. για να καταδείξουμε τι ακριβώς συνέβη και τις αμφιλεγόμενες επιλογές των συναδέλφων της περιοχής».

Λάθος εντολές

Όπως ανέφεραν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., τα προβλήματα σε αυτήν την επιχείρηση ήταν τεράστια. Δεν υπήρχαν σωστές εντολές από το επιχειρησιακό κέντρο, δεν υπήρχε ορθή διάταξη των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να αιφνιδιάζονται από τους διαδηλωτές που ήξεραν τα κατατόπια, τα δακρυγόνα σε ανοικτούς χώρους ήταν αναποτελεσματικά, ενώ δεν υπήρχε καλή προεργασία. Ομως αστυνομικοί της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. απέδιδαν σε τοπικούς αξιωματικούς ότι δεν τους έδωσαν κατάλληλες οδηγίες για τις τοποθετήσεις των αστυνομικών δυνάμεων γύρω από τα υπό κατασκευή hotspots, τους έδωσαν κανάλι επικοινωνίας που ήταν απονεκρωμένο, φαίνεται να υπήρχαν πιθανές επαφές αστυνομικών με φανατικά στοιχεία στα δύο νησιά. Επιπλέον, όπως σημείωναν, «μας έχει φανεί περίεργο ότι έγινε επιδρομή στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν αστυνομικοί, το οποίο είχε τη μικρότερη φρούρηση. Απορούμε πώς το ήξεραν αυτό οι διαδηλωτές. Ακόμη αλγεινή εντύπωση προκάλεσε παρέμβαση υψηλόβαθμου αξιωματικού στη Χίο, ο οποίος χρησιμοποιώντας τηλεβόα προσπαθούσε να εξευμενίσει κατοίκους της περιοχής μιλώντας για "ευθύνες άλλων υπηρεσιών" της ΕΛ.ΑΣ., ενώ αυτός διαχώριζε μπροστά στον κόσμο τη θέση του».

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ