5.3.2017 14:20

Εκλέχθηκε το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου

Τυπική και διαδικαστική ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για την εκλογή του νέου Προεδρείου του,της Οικονομικής Επιτροής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Είχε ανακοινωθεί ήδη από τις προηγούμενες μέρες το όνομα του Γ. Γεωργιάδη για τη θέση του προέδρου κι έτσι ήδη εκ προοιμίου το ενδιαφέρον είχε στραφεί στην ψηφοφορία όπου πιθανά να καταγράφονταν τυχόν απώλειες-ψήφος δυσαρέσκειας από τον συνδυασμό του δημάρχου.

Από τη συνδρίαση απουσίαζαν πέντε σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου Μ. Μπελέγρης, όπως και ο Ιακ. Αμύγδαλος από την πλευρά της πλειοψηφίας.

Από τον συδυασμό του Π.Λαμπρινούδη προτάθηκε για τη θέση του αντιπροέδρου ο Β.Μυριαγκός και για τη θέση του Γραμματέα από τον συνδυασμό της Ερμ. Φρεζούλη η Δέσποινα Τσαρδάκα. Δεν πρότεινε κανέναν ο Μ. Σκούφαλος εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του για τοπεριεχόμενο του νόμου «Καλλικράτη».

Η ψηφοφορία

Με 25 ψήφους υπέρ και 11 κατά εκλέχθηκε ο Γ. Γεωργιάδης πρόεδρος,με 30 ψήφους υπέρ και έναν κατά ο Β. Μυριαγκός αντιπρόεδρος και επίσης με 30 υπέρ 5 κατά και 1 άκυρη η Δ. Τσαρδάκα Γραμματέας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ