7.4.2024 19:23

Εκατοντάδες Χιώτες έτρεξαν για τον Αυτισμό

Με περισσότερες από χίλιες συμμετοχές, ζωή χαρά και χαμόγελα, με μικρούς και μεγάλους δρομείς, μαμάδες με τα παιδιά τους σε καροτσάκια, αγόρια και κορίτσια του δημοτικού, επαγγελματίες της Χίου κάθε τομέα, συνταξιούχους, φοιτητές, μαθητές, παιδιά του Ειδικού Σχολείου και ΑΜΕΑ... και πολλούς Χιώτες Αθλητές του νησιού γνωστούς για τις διακρίσεις τους, πραγματοποιήθηκε και φέτος, το « RUN FOR AUTISM CHIOS » -ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ ΧΙΟΣ, από τις 11 το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου 2024 μέχρι το μεσημέρι, εντός της πόλεως Χίου, με εκκίνηση και τερματισμό, μπροστά στο Δημαρχείο και την Πλατεία.

Την εκδήλωση διοργανώνει κάθε χρόνο ( με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού που τιμάται στις 2 Απριλίου ) ο Σύλλογος Αυτισμού Χίου που εκπροσωπεί τα άτομα με αυτισμό της Χίου και σκοπό έχει την προαγωγή και τη βελτίωση της ζωής και της εκπαίδευσης των ατόμων αυτών.

Πραγματοποιήθηκαν τρεις διαδρομές, τρεξίματος 10 χιλιομέτρων, περπατήματος 5 χιλιομέτρων και διαδρομή ανηλίκων και ΑΜΕΑ 1000 μέτρα.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Κυριακή 7 Απριλίου 2024

Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και ο κόσμος έλαβε μέρος με πολύ χαρά για τον Αυτισμό και για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των αρμοδίων για τη βελτίωση της ζωής και της εκπαίδευσης των ατόμων με Αυτισμό. Μετάλλια πήραν όλοι γιατί πρώτος και τελευταίος δεν υπάρχει σε αυτήν τη διοργάνωση, αφού η ικανοποίηση των συμμετεχόντων και των διοργανωτών, είναι η συμβολή στο κοινό καλό και η χαρά και η ωφέλεια που μας δίνει ο Αθλητισμός.

Όλοι ήταν εκεί... παρόντες και χαρούμενοι εθελοντές... ο Ερυθρός; Σταυρός, το Λιμενικό, η Τροχαία, η Αστυνομία, το Νοσοκομείο και Νοσηλευτές, οι Αντιδήμαρχοι Χίου κι ο Δήμαρχος Γιάννης Μαλαφής, που μίλησαν στον ΠΟΛΙΤΗ για τη μέρα και τη διοργάνωση.

Ο Δήμαρχος Χίου τόνισε ότι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου φέτος μας δείχνει, ότι έφτασε και η ώρα να αλλάξουν και οι Πολιτικές... με έμφαση στην αναβάθμιση της ζωής και της εκπαίδευσης των ατόμων με Αυτισμό και ΑΜΕΑ.

Ο Γιώργος Πατεριμός Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό Χίου, δήλωσε πολύ χαρούμενος για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και για τη πολύ μεγάλη υποστήριξη όλων των Φορέων και των Εθελοντών, από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο, από εκείνους που πρόσεχαν τους δρομείς καθ' όλη τη διαδρομή, μέχρι εκείνους που τους έδιναν στον τερματισμό, νερά, χυμούς και μπανάνες.

Οι γνωστοί και αγαπημένοι μας Αθλητές και Πρωταθλητές, Χρυσούλα Νεαμονίτη, Χριστόφορος Μερούσης και Γιώργος Κριτούλης, μίλησαν στον ΠΟΛΙΤΗ για την ωφέλεια και τη χαρά που δίνει στη ζωή μας ο Αθλητισμός και τόνισαν ότι η ενίσχυση και η αναβάθμιση της ζωής και της εκπαίδευσης των ατόμων με Αυτισμό και των συνανθρώπων μας ΑΜΕΑ πρέπει να μας απασχολεί και να μας κινητοποιεί όλους, απλό κόσμο και κυβερνώντες, γιατί έτσι η κοινωνία μας είναι ανθρώπινη, άξια και ωφέλιμη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ