28.12.2012 13:05

Εγκρίθηκαν 41 επενδυτικά σχέδια στα ΟΠΑΑΧ

• ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Το δρόμο της ήπιας μορφής τουριστικής ανάπτυξης συνεχίζει να βαδίζει η Χίος, σταθερή στο μοντέλο μετατροπής παραδοσιακών κτιρίων σε μικρά καταλύματα. Παρά τη διαρκή τουριστική συρρίκνωση και τα σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων, μέσα από τα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου εγκρίθηκαν 41 επενδυτικά σχέδια, στη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων (τα 27) αφορούν τη δημιουργία τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών ή μικρών ξενοδοχειακών μονάδων. Ο συνολικός προϋπολογισμός των εγκεκριμένων επενδυτικών σχεδίων φτάνει τα 8.858.967 ευρώ, με τη δημόσια δαπάνη να αγγίζει τα 5.318.471 ευρώ. 
Βέβαια ενδιαφέρον θα έχει να φανεί πόσα από αυτά τα επενδυτικά σχέδια θα υλοποιηθούν στο τέλος, καθώς οι προτάσεις υποβλήθηκαν πριν τα πρώτα σημάδια της οικονομικής κρίσης και η απαραίτητη, για την περίσταση, ρευστότητα των επενδυτών έχει πλέον περιοριστεί, αν δεν έχει εξαφανιστεί. 
Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας των εγκεκριμένων σχεδίων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ