7.8.2012 15:21

Εγκλωβισμένοι στο μοναστήρι των Οινουσσών (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΥΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑΚΑΙΕΙ ΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται εδώ και 2 ώρες οι Οινούσσες από πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη δυτική περιοχή του νησιού και συγκεκριμένα στο Μοναστήρι.
Η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη αφού η ανυπαρξία πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιοχή, συνετέλεσε στην εξάπλωση της πυρκαγιάς.
Αυτή την ώρα μεταβαίνουν στο νησί των Οινουσσών 3 οχήματα των 10, 5, και 2,5 τόνων με το πλοίο “Psara Glory” ενώ λίγη ώρα νωρίτερα έφυγαν με σκάφος του Λιμενικού για το νησί πεζοπόρο τμήμα της Π.Υ. Χίου.
Στο σημείο επιχειρεί  ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Εγκλωβισμένοι στο μοναστήρι
Την ίδια ώρα, στιγμές αγωνίας ζουν περί τους 30 προσκυνητές στο Μοναστήρι των Οινουσσών καθώς η τριγύρω δασική έκταση έχει τυλιχτεί στις φλόγες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διαφύγουν.
Όπως ανέφεραν μιλώντας στον «π», έχουν αντιληφθεί μόνο την παρουσία ελικοπτέρου ενώ στο σημείο δεν έχει φθάσει μέχρι και αυτή την ώρα κανένας πυροσβέστης.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ