6.6.2013 10:47

Δυσβάστακτα τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΙΟΥ

Απέναντι στο Δήμο Χίου για την αύξηση στα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, στέκεται ο Σύλλογος Γυναικών Χίου υποστηρίζοντας ότι με δεδομένες τις οικονομικές συνθήκες, αυτή επιφέρει σημαντικό πλήγμα σε όλες τις οικογένειες των εργαζομένων.
Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου διαμαρτύρεται για την σχεδιαζόμενη αύξηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χίου. Με την ανεργία να καλπάζει και μέσα σε αυτές τις δεινές εργασιακές συνθήκες τα τροφεία των 50, 80, 100 ευρώ είναι δυσβάστακτα καθώς υπάρχουν γονείς που μετρούν και το ευρώ κάθε μέρα για να μπορέσουν να αγοράσουν ακόμη και το γάλα του παιδιού τους.Η αύξηση των τροφείων είναι μια ακόμη αφαίμαξη στον ισχνό οικογενειακό προϋπολογισμό  αυτή τη φορά από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έρχεται να προστεθεί στα χαράτσια, την ακριβοπληρωμένη Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια που επιβάλλουν κυβέρνηση, Ε.Ε. ΔΝΤ, τρόικα» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου.
Παράλληλα χαρακτηρίζει υποκριτική τη στάση της Δημ. Αρχής Λαμπρινούδη, που από τη μια ενδιαφέρεται και   προωθεί "το κοινωνικό παντοπωλείο", τα συσσίτια και από την άλλη με την   αύξηση των τροφείων οδηγεί τους γονείς σε μεγαλύτερη φτώχεια και οικονομικά αδιέξοδα και καλούν στου εργαζόμενους γονείς να αντιδράσουν, διεκδικώντας:
- Καμία αύξηση στα τροφεία
- Δημόσιους, σύγχρονους, δωρεάν παιδικούς σταθμούς
- Την κάλυψη όλων των αναγκών φύλαξης παιδιών των οικογενειών εργαζομένων και ανέργων
- Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ειδικότερα μαγείρισσας στον παιδικό σταθμό της Καλουτά.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ