5.9.2014 11:05

Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για όλους

ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ

Καταδικάζει και καταγγέλλει την επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς το εργατικό κέντρο ζητώντας μέσω ανακοίνωσης του την ικανοποίηση όλων των αιτήσεων των γονέων και μάλιστα δωρεάν.

"Η ορθή λειτουργία των Δημοτικών παιδικών σταθμών, είναι υποχρέωση  του Δήμου  , που οφείλει να φροντίσει να εξασφαλίσει τους πόρους που χρειάζονται για την λειτουργία τους.
Δυστυχώς, εδώ και αρκετά χρόνια, η πολιτική που ακολουθείται μεθοδεύει  μια συστηματική μεταφορά  δημοτικών υποχρεώσεων και παροχών στους δημότες και μάλιστα σε περιόδους που το κράτος και κατά συνέπεια ο Δήμος  έπρεπε να είναι αρωγός  σε κοινωνικές  παροχές.
Το Εργατικό  Κέντρο Χίου, καταγγέλλει και καταδικάζει την επιβολή τροφείων στους  Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς  και ζητά από την Δημοτική  Αρχή Χίου, να εξασφαλίσει  πόρους, έτσι ώστε  να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των γονέων   δωρεάν.
Το περίφημο «κράτος πρόνοιας», είναι καιρός να το βιώσουν και οι πολίτες, αφού μέχρι στιγμής  αυτό που γίνεται είναι μια φοροεισπρακτική επιδρομή , χωρίς αντίκρισμα στην κοινωνία.
Παράλληλα   η Δημοτική αρχή, οφείλει να αναζητήσει πόρους για την συνέχεια στην λειτουργία των παιδικών σταθμών στην μετά ΕΣΠΑ εποχή, καθώς φοβόμαστε ότι αν δεν γίνει αυτό η λειτουργία τους είναι αμφίβολη.
Ακόμη ζητάμε στο πλαίσιο της ορθής και ομαλής λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών, να υπάρχει πλήρη στελέχωση προσωπικού με ειδικότητες που απαιτούνται για την φροντίδα, φύλαξη και μάθηση των παιδιών.
Σε μια εποχή που η επίσημη καταγεγραμμένη ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, η ημιαπασχόληση  έχει γενικευτεί και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι πολλαπλασιάζονται , θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση της αυτοδιοίκησης και της πολιτείας να στηρίξει τους πολίτες προσφέροντας τους παροχές που θα βοηθήσουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.", αναφέρει στην ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο.
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ