8.8.2013 11:29

Δήμαρχος Λιμενικού Ταμείου

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΦΑΡΑΤΖΗ

Την κατάσταση στα χέρια του παίρνει μετά την παραίτηση του Στέφανου Φαρατζή από την προεδρεία του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείο ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης ο οποίος προτίθεται να τον αντικαταστήσει στο αμέσως αφού η απόφαση επικυρωθεί τυπικά σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Λιμενικό Ταμείο είναι πολλά. Πρώτα από όλα να δούμε τι θα απογίνει με το ΤΑΙΠΕΔ αν τελικά αποδεχθεί το διάλογο με την τοπική κοινωνία. Έπειτα έχουμε να ασχοληθούμε με τη διαμόρφωση των λιμενικών ζωνών και το μεγάλο έργο της προσαρμογής της χερσαίας ζώνης του λιμένα Χίου κατά τα πρότυπα ασφαλείας που έχει θέσει το Υπουργείο Ναυτιλίας. Όλα αυτά απαιτούν εγρήγορση και γρήγορα αντανακλαστικά. Στόχος μας είναι το όργανο να διαδραματίσει μείζονα ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις», σημείωσε ο Π. Λαμπρινούδης ο οποίος την επομένη της παραίτησης Φαρατζή την έκανε άμεσα αποδεκτή.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι μετά το «άδειασμα» του τελευταίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας από τον δήμαρχο Χίου πλέον οι σχέσεις των δύο είναι απόλυτα τυπικές.

Η τελευταία μάλιστα ελπίδα του Στ. Φαρατζή να μη γίνει δεκτή η παραίτησή του ως έμμεση στήριξη στο πρόσωπό του εξανεμίστηκε μέσα σε λίγες ώρες αφού ο Π. Λαμπρινούδης δέχτηκε εκ των έσω πιέσεις να αλλάξει άμεσα σχήμα στο όργανο και να προχωρήσει σε διαδικασίες διαλόγου με το ΤΑΙΠΕΔ, αυτές που από την αρχή είχε αποκλείσει ο κ. Φαρατζής.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ