26.6.2018 17:18

ΒΙΝΤΕΟ | ΔΕΥΑΝΧ: Ποντάρει στις πατέντες για τη μείωση της κατανάλωσης

Καλεί τους καταναλωτές να βάλουν ειδικά εξαρτήματα σε βρύσες και ντεπόζιτα για να επιτευχθεί η οικονομία νερού

Τρόπους εξοικονόμησης νερού αναζητά απεγνωσμένα η διοίκηση της ΔΕΥΑΝΧ που με δεδομένη τη βλάβη στη μεγαλύτερη αφαλάτωση που παρήγαγε 1000 κυβικά μέτρα την ημέρα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους καταναλωτές.

Για τον συγκεκριμένο λόγο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης ζητώντας από τους καταναλωτές να εγκαταστήσουν συσκευές και συστήματα στα σπίτια τους προκειμένου να επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φθάσει και το 50%.

Όπως εξήγησαν στα τοπικά ΜΜΕ, το πρόβλημα στη μεγάλη μονάδα αφαλάτωσης είναι μεγαλύτερο από ότι αρχικά υπολόγιζαν με αποτέλεσμα η προμήθεια νερού από τους ιδιώτες να κοστίζει «χρυσάφι».

Π. Νεαμονίτης και Η. Φόρος συνέστησαν στους καταναλωτές την τοποθέτηση φίλτρων στις βρύσες, μειωτήρα νερού ώστε το νερό να κατεβαίνει με μικρότερη ροή, αλλαγή των τηλεφώνων στις ντουζιέρες καθώς και τοποθέτηση μεγαλύτερων φλότερ στα ντεπόζιτα ώστε να γεμίζουν συντομότερα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΔΕΥΑΝΧ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ