19.4.2016 11:13

Βιασμός ανηλίκου στο Κέντρο Κράτησης του Χαλκειούς

29ΧΡΟΝΟΣ ΑΦΓΑΝΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΒΙΑΣΕ 13ΧΡΟΝΟ ΟΜΟΕΘΝΗ ΤΟΥ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αστυνομική έρευνα για την περίπτωση βιασμού 13χρονου ανήλικου Αφγανού από 29χρονο ομοεθνή του στο κέντρο κράτησης της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου όπου έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΑΔΠ στο Politischios.gr ο συλληφθείς δεν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές όσο χρονικό διάστημα βρίσκεται στη Χίο, ενώ επί του παρόντος κρατείται φρουρούμενος στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από καταγγελία των γονέων του ανήλικου παιδιού ενώ η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου προς το παρόν κρατάει χαμηλούς τόνους κάνοντας λόγο για μεμονωμένο περιστατικό.

«Είναι ένα περιστατικό που αντιμετωπίσαμε άμεσα και πράξαμε όσα ορίζει ο νόμος. Αυτή τη στιγμή προέχει να προχωρήσει η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου προκειμένου το κέντρο να αποσυμφορηθεί και η κατάσταση να ομαλοποιηθεί», ανέφερε αστυνομικό στέλεχος στον «π».

Σήμερα στη Χίο βρίσκονται 2.017 άτομα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ