12.4.2012 10:38

Αυτοχρηματοδότηση του Μουσείου ρουκετοπόλεμου

Επί χρόνια διακινείται σαν ιδέα. Το κορυφαίο έθιμο του ρουκετοπόλεμου να στεγάσει την πολύχρονη ιστορία του σε ένα δικό του θεματικό μουσείο. Από ιδέες να φαν’ κι οι κότες σε τούτο τον τόπο. Στον μπροστάρη της υλοποίησης πάσχουμε. Ποιοι καταλληλότεροι για έναν τέτοιο ρόλο από τους ίδιους τους συνεχιστές του εθίμου;
Οι ρουκετατζήδες, με ψυχή της πρωτοβουλίας το Γιάννη Μενή και τη σύζυγο Ηρώ, ανέλαβαν το ρίσκο εκτύπωσης ενός πολυτελούς φωτογραφικού λευκώματος με τον τίτλο «Ανοιξιάτικες τροχιές». Τα πρώτα έξοδα βγήκαν απ’ τη τσέπη των μονίμως … θιγομένων συνεχιστών του εθίμου, σαν αφιέρωμα μνήμης στον κόπο και το μεράκι των παλιών. Στο ρίσκο συνέβαλε και το τυπογραφείο «Τυπογραφή» των Α. & Μ. Συρρή, σαν γνήσιοι βρονταδούσοι κι εκείνοι. Το λεύκωμα τυπώθηκε σε 2.000 αντίτυπα κι αν εξαντληθεί – κάτι που ευχόμαστε, γιατί και το αποτέλεσμα του είναι εξαιρετικό – θα αφήσει 30.000 ευρώ, ως πρώτη παρακαταθήκη για τη δημιουργία του θεματικού μουσείου ρουκετοπόλεμου. Άλλη μια σημαντική αιτία για να το αποκτήσουμε! 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ