21.5.2016 19:52

Αυτό είναι το σημείο που θα μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες [ΦΩΤΟ]

Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το κέντρο, στην περιοχή Ρεπάνα Καμποχώρων, εκεί όπου μέχρι πρότινος υπήρχε ο σκουπιδότοπος της πόλης, βρίσκεται το σημείο στο οποίο ο Δήμος Χίου θα δημιουργήσει μία ενιαία δομή φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διαμένουν στη Σούδα και στο χώρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στην οδό Δημοκρατίας.

Ο χώρος των 90 στρεμμάτων ανήκει κατά ένα μέρος στον Δήμο Χίου ενώ ο υπόλοιπος στην Ιερά Νέα Μονή.

Η είσοδος προς τον πρώην Χ.Α.Δ.Α. είναι στο ίδιο ακριβώς σημείο με τον δρόμο που οδηγεί προς το Κόρης Γεφύρι πάνω στον περιφερειακό της πόλης. Ωστόσο το οδικό δίκτυο που πρέπει να διανύσει κανείς για να φθάσει στον πρώην σκουπιδότοπο αποτελείται από χωματόδρομο διάσπαρτο με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα που έχουν ξεμείνει στην περιοχή.

Φθάνοντας κανείς στον πρώην Χ.Α.Δ.Α. διαπιστώνει την πρόοδο των εργασιών αφού ο χώρος έχει σχεδόν αποκατασταθεί μη θυμίζοντας σε τίποτα την προηγούμενη χρήση του. Ωστόσο πρόκειται για ένα πραγματικά χαώδες τοπίο 90 στρεμμάτων χωρίς μέχρι στιγμής να γνωρίζει κανείς με ποιο τρόπο θα οριοθετηθεί και θα λειτουργήσει.

Απ' όσα έχουν γίνει γνωστά θα χρησιμοποιηθούν μόνο τα 40 στρέμματα, κάτι που δεν αναιρεί τις απόψεις ότι πρόκειται για μία τεραστίων διαστάσεων δομή, με δεδομένο ότι η ΒΙ.ΑΛ. υπολογίζεται περί τα 30 στρέμματα.

Σε αυτόν τον χώρο θα τοποθετηθούν προκατασκευασμένοι οικίσκοι για τη στέγαση και τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης (χώροι υγιεινής κλπ) προσφύγων και μεταναστών ενώ όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος από αυτή την εγκατάσταση δεν πρόκειται να επηρεαστεί το υλοποιημένο έργο αποκατάσταση του ΧΑΔΑ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ