18.12.2015 13:58

"Ασχετος" ο Επιτροπάκης

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της αλλαγής της διοίκησης στο Νοσοκομείο, μετά και από την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει πως η κυβέρνηση άργησε πολύ να αλλάξει διοικητές αφήνοντας την θέση του για 11 μήνες έναν διοικητή που τον χαρακτηρίζει... "'άσχετο".

Μάλιστα επιμένοντας στην αντιπαράθεση με τον απερχόμενο διοικητή ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι όντως στάθηκε απέναντι του στις αποφάσεις του για κλείσιμο της Παιδιατρικής, απαξίωση του προγράμματος ψυχαργός και πώληση του οικοπέδου στο lidl.

Η ανακοίνωση

 «Η μνήμη είναι κοντή» λέει κάποιο παλιό ρητό. Αλλά αυτό μπορεί να ισχύει για τη Νέα Δημοκρατία,  όχι όμως  και για εμάς που τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε χάσει το μέτρημα του  αριθμού των διοικητών οι οποίοι αναλάμβαναν τη διοίκηση του Νοσοκομείου, σχεδόν αμέσως μετά την αλλαγή της εκάστοτε κυβέρνησης.                                                                                                                                                       

Κατηγορεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία –λες και βγήκε από παρθενογένεση- τον Σύριζα ότι ανάγκασε σε παραίτηση τον «επιτυχημένο» διοικητή, κ. Επιτροπάκη. Ας ενημερώσουμε λοιπόν ότι το τμήμα Υγείας του Σύριζα Χίου από την αρχή κιόλας της διακυβέρνησης κατέθεσε πρόταση -η οποία έγινε αποδεκτή- για τον τρόπο επιλογής των διοικητών των νοσοκομείων, η οποία περιληπτικά έχει ως εξής: Η θέση να προκηρύσσεται, να μην είναι κομματική, να είναι μόνιμη, να μπορούν να τη διεκδικούν νέα άτομα με σπουδές στην διοίκηση μονάδων Υγείας και όχι ο εκάστοτε κομματικός άσχετος  συνταξιούχος ή μεσίτης. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται το νομοσχέδιο που κατατέθηκε.

Θεωρούμε μεγάλο λάθος της κυβέρνηση που άφησε 11 μήνες τον κ. Επιτροπάκη. Ο συγκεκριμένος διοικητής αποδείχτηκε ο πιο άσχετος, που έχει περάσει, με τον χώρο της υγείας. Διορίστηκε με μοναδικό προσόν την κομματική του ταυτότητα, δεν κατάφερε στα δυο χρόνια που βρέθηκε στο νοσοκομείο να καταλάβει κάτι από την προσφορά του προσωπικού, από τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και γενικότερα από το νόημα και το περιεχόμενο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. 
Βέβαια, έχοντας σαν κύρια επαγγελματική ιδιότητα αυτή του μεσίτη, έθεσε πρωτεύοντα στόχο στη διάρκεια της θητείας του, την πώληση οικοπέδου από την περιουσία του νοσοκομείου. Η άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου να συναινέσει στα σχέδιά του, ήταν και η αιτία της θλίψης του στο Κύκνειο άσμα του, στην τελευταία του συνέντευξη, αλλά και του μένους του εναντίον μας.                        Μας κατηγορεί λοιπόν ο απερχόμενος διοικητής ότι με «υπόγειες κομματικές διαδρομές» δεν τον αφήσαμε να διοικεί το νοσοκομείο όπως ήθελε. Η αλήθεια είναι ότι ΝΑΙ. Αποτρέψαμε να κλείσει την Παιδιατρική, αποτρέψαμε να απαξιώσει την λειτουργία του Ψυχαργώ και του ΚΕΦΙΑΠ. Τον καταγγείλαμε όταν επενέβη στους γύπες εργολάβους των ιδιωτικών συνεργείων και απέλυσαν καθαρίστριες. Τον καταγγείλαμε, όταν χρησιμοποιούσε την ιδιότητα του και απαιτούσε από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να βάλουν σε μονόκλινους θαλάμους δικούς του ανθρώπους, απαιτώντας πολλές φορές ακόμα και την απομάκρυνση άλλων ασθενών, διαχωρίζοντας έτσι τους ασθενείς σε πληβείους  και πατρικίους. Τέλος αναλαμβάνουμε όλη την ευθύνη για το ότι εμείς είμαστε αυτοί που ακύρωσαν τα σχέδια του για την εκποίηση του οικοπέδου στο lidl σε εξευτελιστική τιμή (και όχι τόσο προσοδοφόρα όσο ισχυρίζεται).                                                                                                                                               

Αν λοιπόν κάποιος έδρασε υπογείως είναι αυτός και όχι εμείς. Εμείς θα συνεχίσουμε φανερά και δημοσίως να ελέγχουμε αλλά και να στηρίζουμε -εκεί που πρέπει- τον οποιοδήποτε διοικητή του Νοσοκομείου, πιστοί στις αρχές μας, διασφαλίζοντας την μη κατάχρηση της περιουσίας του Νοσοκομείου, την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας, την υπεράσπιση των ίσων δικαιωμάτων ασθενών  και εργαζομένων.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ