2.11.2016 9:45

Αριούσιος ο … εξαγωγικός

Ήθελε πείσμα και αστείρευτη υπομονή η απόφαση επιχειρηματικής δραστηριοποίησης 60 χλμ. μακριά από την πρωτεύουσα, στο βόρειο άκρο της, τον Εγρηγόρο. Το ίδιο πείσμα διακατέχει και σήμερα τους συντελεστές της «Αριούσιος». Ούτε η κρίση, ούτε η αύξηση των φορολογικών συντελεστών, ούτε ο ειδικός φόρος στο κρασί τους καταβάλλει.

Χθες αποχαιρέτησαν την αποστολή της περηφάνιας τους. Ένα κοντέινερ με εμφιαλωμένο βορειοχωρούσικο κρασί θα παραδοθεί εντός των ημερών στους αντιπροσώπους τους σε 4 διαφορετικές πολιτείες των Η.Π.Α. (Καλλιφόρνια, Καρολίνα, Χιούστον και Νέα Υόρκη). Η αμερικάνικη αγορά άνοιξε απ’ τα ταξίδια των υπευθύνων της Αριούσιος στην αντίπερα του Ατλαντικού όχθη και φυσικά το ενδιαφέρον ένθερμων Χιών ομογενών. Υπολογίζεται ότι το 65% της εφετινής παραγωγής της «Αριούσιος» θα απορροφηθεί από την αγορά των Η.Π.Α. ενώ, για πρώτη χρονιά ο Αριούσιος θα εμφανιστεί φέτος και σε ράφια της Ιταλίας. Μια επιχειρηματική δράση υποδειγματική, σε πείσμα των καιρών και των αντιξοοτήτων του. Καιρός δεν είναι να δούμε πέρα απ’ το δικό μας δάχτυλο; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ