9.10.2018 12:25

Απαράδεκτη η δημιουργία σχολείων «γκέτο» εντός της ΒΙΑΛ

Και η ΟΕΒΕ, με τη σειρά του, παίρνει θέση στο θέμα που ταλανίζει το νησί μας τις τελευταίες ημέρες με ανακοίνωση του, κάνοντας λόγω για απαράδεκτη συμπεριφορά και για παγκόσμιο εξευτελισμό του νησιού μας, λόγω αυτή της στάσης.  

«Τις τελευταίες ημέρες  είδε το φως της δημοσιότητας, εξώδικη επιστολή που φαίνεται να την έχουν υπογράψει γονείς ζητώντας να μη λειτουργήσουν Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) στα σχολεία, αλλά αυτές να δημιουργηθούν μέσα στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ. Η επιστολή διαμαρτυρίας αυτή, κοινοποιήθηκε με δικαστικούς επιμελητές στους αρμόδιους φορείς.  Θεωρούμε απαράδεκτη, ακόμα και τη σκέψη  δημιουργίας σχολείων “γκέτο” μέσα στη ΒΙΑΛ. Όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μορφώνονται μέσα σε ένα φυσιολογικό σχολικό περιβάλλον.

Να τονίσουμε δε, ότι οι διδακτικές ώρες των ΔΥΕΠ, δεν θα συμπίπτουν με αυτές των υπολοίπων μαθητών, ουσιαστικά απλά θα χρησιμοποιούν το σχολικό χώρο. 

Ζητάμε την αποσυμφόρηση του νησιού μας και την προώθηση στις χώρες επιλογής των προσφύγων  μεν, αλλά για όσο καιρό οι άνθρωποι αυτοί ,παραμένουν εδώ θα πρέπει οι συνθήκες διαβίωσης να είναι αξιοπρεπείς. Και φυσικά ,θεωρείται αυτονόητο και απαραίτητο τα παιδιά τους να μορφώνονται πηγαίνοντας σχολείο. Είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού να μορφωθεί ανεξαρτήτως  χρώματος, θρησκεύματος , εθνικότητας..

Δυστυχώς, αυτές οι ενδείξεις ρατσισμού έχουν κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ημέρες, μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών  πρακτορείων που αναπαράγουν την είδηση,  κάνοντας το νησί μας γνωστό για την μικροψυχία του. Για ακόμη μία φορά εξέθεσαν τη Χίο μας ανεπανόρθωτα, οι άνθρωποι που υποκινούν αυτές τις διαδικασίες  χωρίς να αναλογιστούν  το κακό που προξενούν στον τόπο μας. Ας μην ξεχνάμε ότι η αρνητική δημοσιότητα είναι η χειρότερη διαφήμιση», αναφέρει η ανακοίνωση του. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ