1.11.2016 14:13

Το ανέσυραν από τα αζήτητα

ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΜΙΣΘΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΛΙΘΙΟΥ

Ένα από τα πιο σημαντικά αλλά αναξιοποίητο εδώ και χρόνια τουριστικό ακίνητο, στην περιοχή του Λιθίου ανασύρει από τα αζήτητα ο Δήμος Χίου, προωθώντας την άμεση μίσθωσή του σε ιδιώτη.

Πρόκειται για το ακίνητο, όπου πριν αρκετά χρόνια λειτουργούσε το ξενοδοχείο «Αγκίστρι», αποτελώντας τόπο διαμονής και ξεγνοιασιάς για ντόπιους αλλά και για ξένους.

Με εμφανή τα σημάδια της εγκατάλειψής του, ο Δήμος Χίου μπαίνει στη διαδικασία αξιοποίησής του, ερευνώντας κατ’ αρχήν όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν κυρίως εξωτερικά του κτιρίου.

«Το κτίριο έχει υποστεί σημαντικότατες ζημιές που αφορούν εκτός των άλλων και τη στατικότητά του. Το κτίριο ήταν αυθαίρετο. Φροντίσαμε να το νομιμοποιήσουμε και εξασφαλίσαμε μέσω ιδιώτη μία δωρεάν μελέτη για τη στατική του επάρκεια. Μέσα από αυτή θα δούμε τι επισκευές πρέπει να γίνουν και το ύψος της δαπάνης που απαιτείται», ανέφερε στον «π» ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής.

Επόμενο βήμα, όπως εξήγησε, είναι η δημοπράτηση του κτιρίου με σκοπό τη μίσθωσή του. «Υπάρχει ήδη ενδιαφέρον για το κτίριο. Ο ανάδοχος που θα προκύψει θα μισθώσει το ακίνητο με μακροχρόνια μίσθωση αναλαμβάνοντας και το σχετικό κόστος. Υπολογίζουμε ότι μετά τις 15 Νοεμβρίου θα προχωρήσουμε στη δημοπράτησή του», εξήγησε ο κ. Καραμανής. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ