3.3.2017 16:38

Αλλάζουν όψη οι γειτονιές και το κέντρο της πόλης [ΒΙΝΤΕΟ]

8,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

H Χίος γίνεται σήμερα η πρώτη πόλη της οποίας εγκρίνεται το στρατηγικό σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Πρόκειται για ένα πολλαπλό σχέδιο δράσης που υποβλήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από τον Δήμο της Χίου με στόχο την ανάδειξη της ταυτότητας της Χίου ως σύγχρονης πόλης και ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού.

Η πρόταση περιλαμβάνει σειρά αστικών αναπλάσεων, λύσεις για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των οχημάτων, την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου με την αναβάθμιση πλατειών, συμπλήρωση του υφιστάμενου δικτύου πεζοδρόμων, βελτίωση της προσβασιμότητας σε δημόσια κτίρια και δημόσιους χώρους αλλά και αποκατάσταση μεμονωμένων κτιρίων - μνημείων της παλαιότερης και της νεότερης ιστορίας της πόλης. 

Ο στόχος του σημαντικού αυτού έργου είναι η ριζική αλλαγή του κέντρου της πόλης και η μετάβαση του στη νέα εποχή, με ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, η οποία θα καταστήσει συνολικά το νησί περισσότερο ανταγωνιστικό και θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης.

Το εγκεκριμένο ποσό ανέρχεται στο ύψος των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ και ο Δήμος Χίου προγραμματίζει την έναρξη των πρώτων έργων μέσα στο 2017. Τις προσεχείς ημέρες, θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου στους πολίτες της Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ