6.6.2013 11:08

Αισχρά παζάρια του αιρετού του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΥΣΔΕ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ο υπολογισμός των κενών και των πλεονασμάτων πλεονασμάτων του εκπαιδευτικού προσωπικού στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2013-2014 για τη Χίο, όπως συζητήθηκε και αποφασίστηκε τελικά στο ΠΥΣΔΕ αποτέλεσε την αφορμή για άλλη μια σύγκρουση μεταξύ των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ με τους τελευταίους να καταγγέλλουν στους πρώτους ότι συμβιβάστηκαν στη λογική του περιορισμού του «κακού» κι όχι στη συνολική αποτροπή του.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Ν. Ξυλάς χαρακτηρίζει προκλητική και απαράδεκτη η στάση του αιρετού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταυρινούδη Σταύρου όπου έφθασε να παζαρεύει στο ΠΥΣΔΕ τον υπολογισμό των κενών και πλεονασμάτων του εκπαιδευτικού προσωπικού στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2013-2014 για τη Χίο.

«Με βάση την αρχική εκτίμηση ο αριθμός των εκπαιδευτικών που πλεονάζουν στο ΠΥΣΔΕ Χίου ήταν 354 (Α΄ Χίου: 331, Β΄ Χίου: 23 ) ενώ με βάση τις παρεμβάσεις του αιρετού, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που πλεονάζουν διαμορφώθηκε σε 195 (Α΄ Χίου: 187, Β΄ Χίου: 8)»!*
Αυτή ήταν και η οριστική απόφαση με τη σύμφωνη γνώμη της Προέδρου του συμβουλίου και Διευθύντριας Β/θμιας Εκ/σης Χίου κ. Ευτυχίας Βλυσίδου.
Αυτά ήταν τα αγωνιστικά κατορθώματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εγκαλεί την κ. Βλυσίδου, μέσω του αιρετού του, ότι τελικά δεν σεβάστηκε την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, που η ίδια συνυπέγραψε, και δεν έστειλε τελικά τα σωστά νούμερα προς την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκ/σης Βορείου Αιγαίου «ως όφειλε», παραβαίνοντας το «στοιχειώδες δημοκρατικό καθήκον», την «απόφαση συλλογικού οργάνου».
, σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του.

Παράλληλα το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καλεί τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση αλλά και γενικότερα να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους από αυτά τα αδιάψευστα γεγονότα. Να γυρίσουν την πλάτη στο «ρεαλισμό» των ξεπουλημένων συνδικαλιστών να παλέψουν για το ρεαλισμό των αναγκών μας, για μόνιμους - μαζικούς διορισμούς, καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού, καμία απόλυση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ