3.6.2013 10:42

Αγώνας ενάντια στα «λειψά» σχολειά

Την άμεση σύγκληση του Διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ  προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι καθηγητές για την εγκύκλιο του υπουργείου που αφορά τα κενά και τους πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς ζητά με ανακοίνωση της η ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.
Όπως αναφέρει, «Αυτές τις ημέρες (με καταληκτική ημερομηνία τις 30/5), σε όλη τη χώρα και στη Χίο συνεδρίασαν τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) για τον υπολογισμό «κενών και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» με βάση τη σχετική εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας (70607/Δ2/23/5/2013).
... Η εικόνα που καλούνται να συντάξουν τα ΠΥΣΔΕ με βάση τις οδηγίες του υπουργείου, εμφανίζοντας τα πλεονάσματα «φουσκωμένα», είναι πλασματική, καθώς κάθε Σεπτέμβρη τοποθετούνται οι εκπαιδευτικοί έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες, ενώ πάντα προκύπτουν και νέες ανάγκες για τις οποίες κάθε χρόνο προσλαμβάνονται αναπληρωτές. Πρώτη μέριμνα του υπουργείου Παιδείας θα έπρεπε να είναι η εξασφάλιση της λειτουργίας των σχολείων με διορισμούς. Η εγκύκλιος του υπουργείου στην ουσία δίνει κατεύθυνση ώστε να προκύψει πλεόνασμα εκπαιδευτικών για να έρθουν σε πρώτη φάση οι υποχρεωτικές μεταθέσεις, να μειωθεί ο αριθμός των αναπληρωτών, να ανοίξει τελικά ο δρόμος για απολύσεις. Και όλα τα παραπάνω σε βάρος της λειτουργίας των σχολείων, τα οποία θα κληθούν να λειτουργήσουν με λιγότερους εκπαιδευτικούς, με χειρότερους όρους για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας».Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα καλεί το Διοικητικό συμβούλιο να δώσει την κατεύθυνση του αγώνα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, ενάντια στην αύξηση του ωραρίου, για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, για σχολείο με ενιαίο πρόγραμμα κι ενιαία εργασιακά δικαιώματα, ενάντια στην αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων κι εκπαιδευτικών, ενάντια στο «νέο σχολείο» της αγοράς, το οποίο υπαγορεύει υποταγμένους ελαστικά απασχολούμενους εκπαιδευτικούς.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ