26.7.2022 18:00

ΑΔΕΔΥ: «Αγώνας ενάντια στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της Ανακύκλωσης στον Δήμο Χίου»

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την επιχειρούμενη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του τομέα της ανακύκλωσης στο Δήμο Χίου με όχημα τη ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε και τα στελέχη της Διοίκησης που καθορίζουν τις αποφάσεις της και τρέχουν να υλοποιήσουν τις αντιδραστικές πολιτικές των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της ΕΕ, με την πλήρη συνενοχή της δημοτικής αρχής Χίου.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας αποφασίσθηκε η ενοικίαση οχήματος περισυλλογής ανακυκλώσιμων υλικών προκειμένου να υπονομευτεί η υπηρεσία καθαριότητας και χωρίς να δικαιολογείται η σκοπιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας.

Η προφανής στόχευση της ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε, όπως εξηγήθηκε από τον συνάδελφο εκπρόσωπο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, είναι η πλήρης ιδιωτικοποίηση της Ανακύκλωσης στο Δήμο Χίου και η εμπορευματοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών, ώστε να θησαυρίζουν τα ιδιωτικά κεφάλαια που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο.

Δεν είναι τυχαία τα μπόνους στελεχών της εταιρείας ύψους 5.000 ευρώ που ψηφίστηκαν στην ίδια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την αντιδραστική πολιτική της δημοτικής αρχής που μέσω της ΔΙΑΝΟΧ υπονομεύει το δημόσιο χαρακτήρα μιας κομβικής υπηρεσίας και καλεί τους εργαζόμενους με τους αγώνες τους να διαφυλάξουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ανακύκλωσης και να αποτρέψουν τα όποια σχέδια ιδιωτικοποίησης εξυφαίνονται από τη Δημοτική Αρχή και τα στελέχη της στη ΔΙΑΝΟΧ .

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΑΔΕΔΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ