14.7.2014 10:06

161 μετανάστες το Σαββατοκύριακο

Ακόμα 56 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν τις βραδινές ώρες της Κυριακής στην περιοχή των Κάτων Φανών από τα στελέχη του Λιμεναρχείου Χίου. Οι ανωτέρω σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λ.Σ., εντοπίστηκαν με τη συνδρομή στελεχών του Λιμενικού Σταθμού Μεστών και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμωτής, και στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν.

Επιπλέον τα ξημερώματα της Δευτέρας εντοπίστηκαν ακόμα 28 άτομα μέσα σε φουσκωτή λέμβο στα Γρίδια.

Έτσι ο απολογισμός για το Σαββατοκύριακο έκλεισε στα 161 άτομα αν κανείς συνυπολογίσει και τα 77 άτομα που εντοπίστηκαν στα Βρουλίδια τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Λιμεναρχείου στους τρεις χώρους υποδοχής μεταναστών της Χίου φιλοξενούνται περί τα 350 άτομα στην πλειονότητά τους Σύριοι μετανάστες.

Το ενθαρρυντικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το γεγονός ότι οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου ειδικότερα για τους Σύριους είναι άμεσες κι έτσι τα κέντρα υποδοχής αναμένεται να αδειάσουν από σήμερα μέχρι και το επόμενο διήμερο.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ