31.5.2013 13:45

12 εκ. μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού καταναλώνουμε ετησίως οι Χιώτες

ΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑ ΧΙΟΥ, ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ

Πανάκριβα πληρώνουμε το νερό μας, είτε καταναλώνουμε το αγαθό του δικτύου της ΔΕΥΑΧ και των πηγών, είτε έχουμε εναποθέσει την ύδρευση μας στα προϊόντα εμφιάλωσης. 

Σύμφωνα με στοιχεία από αντιπροσωπείες διακίνησης εμφιαλωμένου νερού, περιστασιακά και όχι σταθερά, 23-25.000 κάτοικοι καταναλώνουν ετησίως απο 12 έως 14 εκ. μπουκάλια του ενάμιση λίτρου. Το συντριπτικό ποσοστό των χρηστών να είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της πόλης, η ατομική κατανάλωση ανέρχεται γύρω στα 500 λίτρα το χρόνο, ενώ μια οικογένεια πληρώνει για την αγορά εμφιαλωμένων περίπου από 50 έως και 80 ευρώ το τρίμηνο, σχεδόν όσα πληρώνουν για την κατανάλωση και στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΧ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πληρώνουμε περίπου το ίδιο κόστος για την αγορά εμφιαλωμένων και την κατανάλωση του δικτύου της ΔΕΥΑΧ.

Μείωση πωλήσεων

Τα παραπάνω στοιχεία όμως δεν απεικονίζουν την οικονομική κατάσταση που επικρατεί και στις επιχειρήσεις παραγωγής, διανομής και πώλησης των εμφιαλωμένων νερών, όπου σύμφωνα με στοιχεία της ICAP, η αύξηση του Φ.Π.Α από 9 σε 13% και η γενικότερη οικονομική κρίση, έχουν οδηγήσει την αγορά των εμφιαλωμένων σε πτώση περίπου 20% σε σχέση με τις πωλήσεις του 2011, ακόμη και σε περιοχές, όπως περίπου και η δική μας, που αποτελούν ίσως μοναδική επιλογή σε μεγάλο ποσοστό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ