26.5.2023 6:18

Λουκέτο στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρδαμύλων από 31 Οκτωβρίου;

Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τη μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου των Καρδαμύλων ώστε αυτό να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, επισημαίνει μέσα από παρέμβασή του ο συμπολίτης μας Αλέκος Καραμούζος. 

Ο κ. Καραμούζος, σημειώνει ότι ήδη η προθεσμία που είχε δώσει η Πυροσβεστική για εύρεση χώρου έχει παρέλθει, χωρίς ουσιαστικές ενέργειες από την πλευρά των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, κάτι που ενέχει άμεσο κίνδυνο για λουκέτο στο Κλιμάκιο των Καρδαμύλων μετά το πέρας της φετινής αντιπυρικής περιόδου. 

Αναλυτικά ο κ. Καραμούζος σημειώνει:

Εδώ και ένα χρόνο στα Καρδάμυλα έχομε ένα σοβαρότατο θέμα σχετικά με την παραμονή η όχι του πυροσβεστικού κλιμακίου στο χωριό μας.

Ο μοναδικός λόγος που θα έφευγε το κλιμάκιο είναι η ακαταλληλότητα και επικινδυνότητα του κτιρίου.

Πράγματι μετά από ελέγχους αρμοδίων το κτίριο βρέθηκε ακατάλληλο και επικίνδυνο. Οι δε συνθήκες εργασίας των πυροσβεστών απάνθρωπες.

Ο χώρος στέγασης του πυροσβεστικού κλιμακίου είναι αρμοδιότητα και ευθύνη του Δήμου.

Ακολούθησαν έρευνες και προτάσεις σχετικά με την μεταστέγαση.

Γίνηκαν συσκέψεις επί συσκέψεων και ξανά συσκέψεις που κατέληξαν στο να μεταστεγαστεί το κλιμάκιο στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού Καρδαμύλων αφού γίνουν κάποιες επισκευές ύψους κάπου 100.000 ευρώ.

Ψάχνοντας το καταστατικό του συνεταιρισμού Καρδαμύλων βλέπομε ότι η παραχώρηση του κτιρίου απαιτεί γενική συνέλευση των μετόχων πράγμα που δεν έγινε.

Ως εκ τούτου οποιαδήποτε παραχώρηση μπορεί να κριθεί παράνομη μια και δεν ακολούθησε την γενική συνέλευση που απαιτούνταν.

Το άλλο θέμα ήταν τα χρήματα.

Ο Δήμος διαθέτει μόνο 30.000!

Η τελευταία σύσκεψη στον Δήμο με συμμετοχή του αρχηγού του Πυροσβεστικού σώματος Αιγαίου και όλων των ενδιαφερόμενων παραγόντων με σκοπό την εύρεση λύσεως κατέληξε σε σύσκεψη παρωδία.

Στην σύσκεψη παρωδία ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος ήταν σαφής.

Αν δεν βρεθεί χώρος μεταστέγασης μέχρι τις 15/05/23 το κλιμάκιο στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου θα κλείσει!!!!!

Πέρασαν δύο μήνες από την σύσκεψη και την νότα του αρχηγού.

Πέρασε και η διορία που άφησε ο αρχηγός.

Που βρισκόμαστε;

Στο σημείο μηδέν.

Ο Δήμος αδυνατεί ή δεν θέλει να βρει λύση ή θέλει να κλείσει το κλιμάκιο.

Είναι αδύνατο να καταλάβω τον δήμο να διαθέτει 70.000 ευρω για ένα σιντριβάνι , κάπου 1,5 εκατομμύριο για καθαρισμούς δασών και να μην διαθέτει μόλις 100.000 για το πυροσβεστικό κλιμάκιο Καρδαμύλων.

Θεωρώ ότι δεδομένου της ανικανότητας μας να βρεθούν τα χρήματα και ο χώρος μεταστέγασης το κλιμάκιο στις 31/10/23 θα αποχωρήσει.

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για το μέλλον του τόπου μας.

Σαν μέλος του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων ζητώ να γίνει έκτακτη συνεδρίαση και να αναλάβομε δράση προκειμένου να πιέσομε μήπως και αποσοβήσομε το κλείσιμο του κλιμακίου.

Ένα κλιμάκιο που αν κλείσει θα είναι καταστροφικό για τον τόπο μας.

Κανένας δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον του τόπου μας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ