9.5.2018 16:42

Κατάσταση απόλυτης παρακμής στον Καρφά φωτογραφίζουν οι κάτοικοι του

Γιατί προς το παρόν την χαρά να υποδεχτεί τουρίστες δεν την έχει. Οδεύοντας όμως στα μέσα Μαϊου κάτοικοι του Καρφά, εν προκειμένω η φωτογράφος Καίτη Μερεσεντζή, αποτυπώνει την εκτεταμένη κατάσταση παρακμής στο βασικό τουριστικό θέρετρο του νησιού.

Ακλάδευτα αλμυρίκια ακυρώνουν τα πεζοδρόμια, οι ημιβυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων έχουν καλυφθεί από υπολείμματα κλαδεύσεων. Η βιτρίνα του Καρφά, το άλλοτε κέντρο Γιαμού, έχει παραδοθεί προς χρήση από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Στάσεις λεωφορείων και οτιδήποτε μεταλλικό υπάρχει στο δρόμο τρώγεται απ’ τη σκουριά.

«Ο Καρφάς, το πιο τουριστικό μέρος του νησιού, περιμένει τους τουρίστες… Και που είστε… απ’ το πεζοδρόμιο...», σχολιάζει η κ. Μερεσεντζή, ενοχλημένη και η ίδια από την εικόνα διαχρονικής εγκατάλειψης της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια συστηματικά οι δημόσιες δομές του Καρφά ολοένα και υποβαθμίζονται. Η απώλεια των πτήσεων charter, αντί να οδηγήσει σε επανασχεδιασμό της περιοχής που απολάμβανε το μεγαλύτερο μέρος των επιβατών τους, κατέληξε σε αδιάφορη στάση από το Δήμο και τις λοιπές αρχές. Κατάσταση που συνέπεσε χρονικά και με την ενσωμάτωση του Δήμου Αγίου Μηνά στον ενιαίο πια Δήμο Χίου. Ούτε φέτος φαίνεται να μπαίνει φρένο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ