Χίος Πόλη

20/3/19 11:57

τελ. ενημ.: 20/3/19 11:59

Το φράγμα κόρης γεφύρι μπαίνει στην τελική ευθεία

Πίστωση 900.000 ευρώ πέτυχε μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η Περιφερειακή Ενότητα Χίου

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου με την αθόρυβη μεθοδικότητα που επέδειξε, αξιοποιώντας και τον ειδικό Τεχνικό Σύμβουλο κ. Δήμη Μυλωνάδη, επέτυχε με τη συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών Μελετών & Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να καταλήξουμε σε μια επωφελή συμφωνία –άμεσα υλοποιήσιμη- των υπολειπομένων εργασιών για την ολοκλήρωση των ελέγχων και των συνοδών έργων στο Φράγμα Κόρης Γεφύρι Χίου.

Σε γενικές γραμμές το Υπουργείο ανέλαβε να χρηματοδοτήσει τις εργασίες ελέγχου της στατικής επάρκειας (μέσα από προβλεπόμενες διαδικασίες που περιλαμβάνουν και τις τρεις γεωτρήσεις του Α.Π.Ε.) και της ανακατασκευής του αρχικού μανδύα δαπάνης 850.000-900.000 € και η Περιφέρεια να ψηφίσει πίστωση 50.000 € από την οποία θα πληρώνονται οι τεχνικοί σύμβουλοι.

«Με τα προηγούμενα μπαίνει στην τελική ευθεία ένα έργο που πρωτομελετήθηκε πριν 81 χρόνια και δημοπρατήθηκε πριν 15 χρόνια και αποτρέπεται η οποιαδήποτε απαίτηση της Ε.Ε.  να επιστραφούν έντοκα τα χρήματα που εδόθησαν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η ενημέρωση των συμπολιτών μας για το ζωτικής σημασίας αυτό θέμα γίνεται και εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης.  

Σχόλια άρθρου: 0