4.6.2024 11:58

Σε εξέλιξη η αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Χίου

Η ΔΥΕΑ Ν. Χίου ενημερώνει τους δημότες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο «Εκσυγχρονισμός ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και αναβάθμιση υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Χίου για την επαναχρησιμοποίηση της εκροής για άρδευση». Στο πλαίσιο του έργου αυτού, η ΕΕΛ Χίου η οποία έχει πλέον άνω των 30 ετών λειτουργίας, πρόκειται να εκσυγχρονιστεί με εξοπλισμό που θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της και θα βελτιώσει την ποιότητα της εκροής με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και του πολύτιμου φυσικού πόρου, του νερού. 

Κατά την εκτέλεση των εργασιών επισκευής και αντικατάστασης είναι αναγκαία η μεταβολή της συνήθους λειτουργίας των τμημάτων επεξεργασίας με αποτέλεσμα, όπως και αυτές τις ημέρες, να υπάρχει αναπόφευκτη έκλυση οσμών. H ΔΕΥΑΧ σε συνεργασία και με τον ανάδοχο του έργου κάνει ό,τι είναι εφικτό για τον περιορισμό της όχλησης της πέριξ της εγκατάστασης περιοχής και ότι η κανονικότητα στη λειτουργία θα επανέλθει το συντομότερο. Παράλληλα, ζητά την κατανόηση του συνόλου των δημοτών και των περιοίκων για την προσωρινή όχληση έως την ολοκλήρωση ενός σημαντικότατου έργου για τα επόμενα χρόνια.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΔΕΥΑΝΧ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ