10.2.2024 7:36

Σε 20 ημέρες τα εγκαίνια του νέου Δικαστικού Μεγάρου Χίου – Βίντεο

Παραδίδεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα ένα σημαντικό έργο για το νησί

Ένα ακόμη έργο της γενιάς μας, φαίνεται ότι μάλλον μετατίθεται για τις επόμενες γενιές, προστιθέμενο στον ήδη μακρύ κατάλογο των ημιτελών έργων του ανοιχτού εργοταξίου της Χίου.

Ο λόγος για το νέο δικαστικό μέγαρο της Χίου, το οποίο σύμφωνα με κυβερνητικές διαβεβαιώσεις θα παραδίδονταν πλήρως λειτουργικό, τον Μάρτιο του 2024, αναβαθμίζοντας τη Δικαιοσύνη στη Χίο, αφού θα συγκέντρωνε όλες τις Υπηρεσίες σε ένα πλήρως σύγχρονο και λειτουργικό έργο.

Η σημερινή εικόνα του νέου Δικαστικού Μεγάρου Χίου, είναι πέρα πάσης αμφιβολίας απογοητευτική με τις εργασίες να έχουν διακοπεί πλήρως, με την τύχη του εργολάβου να αγνοείται, τον κυβερνητικό Βουλευτή να αρκείται σε απλές ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς και τον Δικηγορικό Σύλλογο Χίου να παραμένει άφωνος – μέχρι στιγμής- αναμένοντας ένα σημάδι προόδου.

Το χρονοδιάγραμμα της κοροϊδίας

Να σημειωθεί ότι η τελευταία αναφορά στο νέο Δικαστικό Μέγαρο της Χίου, έγινε τον Απρίλιο του 2023, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, τότε που σε ένα απίστευτο σόου, ο κυβερνητικός βουλευτής μαζί με τον πολιτικό μηχανικό του έργου Κωνσταντίνο Χούσο, να δίνουν αναλυτικό χρονοδιάγραμμα εργασιών.

Τότε ο κ. Χούσος, μπροστά στον ενθουσιώδη κυβερνητικό βουλευτή, είχε δηλώσει ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2023 θα είχαν τοποθετηθεί τα αλουμίνια και οι μονώσεις, θα ακολουθούσαν μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα οι περιφράξεις, τα τοιχία περιμετρικά του κτιρίου και η αυλή, οι θερμοπροσόψεις μέχρι 31/7, η πυρόσβεση μέχρι 30/9, ο κλιματισμός μέχρι 30/11 και τέλος η τοποθέτηση εξωτερικά θυμιανούσικης πέτρας.

Μάλιστα είχαν διαβεβαιώσει ότι τον Μάρτιο του 2024, το Δικαστικό Μέγαρο θα παραδίδονταν με τα κλειδιά στο χέρι.

«Πριν 4 χρόνια πριν, δεσμεύτηκα να ολοκληρώσω όλα τα έργα της γενιάς μας. Πλέον όλα υλοποιούνται σταδιακά. Η Χίος δεν χρειάζεται μεγάλα λόγια. Χρειάζεται έργα, σκληρή δουλειά και επιμονή. Όλη αυτή την 4ετία ήμουν πάνω από τα μεγάλα έργα προκειμένου να δούμε επιτέλους την υλοποίησή τους», είχε δηλώσει τότε ο Κυβερνητικός Βουλευτής.

Ένα χρόνο μετά, ο κυβερνητικός βουλευτής κάνει ότι δεν θυμάται, ο εργολάβος αντί να κηρυχθεί άμεσα έκπτωτος συνεχίζει να κοροϊδεύει τους Χιώτες για δήθεν πρόοδο των εργασιών και οι Χιώτες έμειναν με το προεκλογικό... "μακέτο". 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ