Χίος Πόλη

5/2/18 18:17

τελ. ενημ.: 6/2/18 11:45

Ώρα μεταστέγασης για τις υπηρεσίες της Περιφέρειας

• ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ «αγκάθι» οι αρχαιολογικές ανασκαφές στον περιβάλλοντα χώρο.

Ένα βήμα πριν την έναρξη της μεταστέγασης των υπηρεσιών της στο νέο κτίριο του Γαλλικού Κολεγίου βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Χίου. Το πρωί της Δευτέρας ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Βαλσαμίδης πραγματοποίησε επίσκεψη στο κτίριο διαπιστώνοντας και το τυπικό πέρας των εργασιών. Μοναδική εκκρεμότητα πριν την έναρξη της μεταστέγασης αποτελεί η σύνδεση του κτιρίου με το δίκτυο της ΔΕΗ, κάτι που θα γίνει στο προσεχές διάστημα έπειτα από την υπογραφή της άδειας από το Δήμου Χίου.

Σημαντικό «αγκάθι» παρόλα αυτά αποτελούν οι αρχαιολογικές ανασκαφές στον περιβάλλοντα χώρο του Κολλεγίου καθώς μέχρι αυτές να ολοκληρωθούν υπάλληλοι αλλά και κοινό δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χώρο στάθμευσης της οδού Αλλατίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εξυπηρέτησή τους.

«Η εκτίμηση της Αρχαιολογίας για τις εκκρεμείς εδώ και πολλά χρόνια ανασκαφές είναι ότι θα κοστίσουν περί τις 180.000 ευρώ. Αυτά τα χρήματα υπάρχουν, τα έχουμε δεσμεύσει και είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε στην Αρχαιολογία για να προχωρήσουν τα έργα», σημείωσε ο κ. Βαλσαμίδης. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια έχει παραλάβει τη μελέτη αποκατάστασης και της μικρής Καθολικής Εκκλησίας του Αγίου Ιωσήφ, η αναστήλωση του οποίου θα κοστίσει περί τις 140.000 ευρώ.

Η έναρξη της μεταστέγασης των υπηρεσιών κατά τον αντιπεριφερειάρχη, Στ. Κάρμαντζη, θα ξεκινήσει σταδιακά και με προγραμματισμό ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του κοινού.

Το νέο κτίριο θα στεγάσει όλες τις διάσπαρτες σήμερα υπηρεσίες την Περιφερειακής Ενότητας Χίου, εκτός από το Κτηνιατρείο και το ΚΤΕΟ.  

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση