5.6.2024 10:39

Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη συστημάτων ορθολογικής κοστολόγησης-τιμολόγησης για την παροχή πόσιμου ύδατος

Η ΔΕΥΑ Ν. Χίου ολοκλήρωσε την ανάπτυξη προηγμένων πληροφοριακών συστημάτων για τη βελτιστοποίηση της κοστολόγησης και τιμολόγησης της παροχής πόσιμου ύδατος. Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση 800 υδρομέτρων με ψηφιακά smart meters και την εφαρμογή λογισμικών για απομακρυσμένη λήψη ενδείξεων, πρόβλεψη κατανάλωσης και ορθολογική τιμολογιακή πολιτική. Με προϋπολογισμό 170.000 ευρώ, το έργο ενισχύει την ποιότητα των υπηρεσιών και την αμφίδρομη επικοινωνία με τους καταναλωτές μέσω ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Νήσου Χίου σε συνεργασία με την εταιρεία SGA ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕ ανακοινώνει την ολοκλήρωση του Έργου: 

«Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων Ορθολογικής Κοστολόγησης-Τιμολόγησης για την Παροχή Πόσιμου Ύδατος» 

Η υλοποίηση του Έργου έχει ως αποτέλεσμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την βελτιστοποίηση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει η ΔΕΥΑ Ν. ΧΙΟΥ στους καταναλωτές πελάτες της, με αμφίδρομη επικοινωνία και δημιουργία ενός δικτύου υπηρεσιών υποστήριξης και πληροφόρησης των καταναλωτών. Η ΔΕΥΑ Ν. ΧΙΟΥ παρέχει πλέον τον μηχανισμό διαχείρισης, που δίνει την δυνατότητα σε υπάλληλους και καταναλωτές απομακρυσμένων υπηρεσιών, με άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία. Δημιουργήθηκε ένα κομβικό σημείο συνδεδεμένο στο Internet το οποίο βρίσκεται στο G-Cloud (webhosting) για την ασφάλεια και λειτουργικότητά του. 

Κατά την διάρκεια του Έργου αντικαταστάθηκαν 800 υδρόμετρα παλαιού τύπου από καινούργια ψηφιακά υδρόμετρα τεχνολογίας smart meter και αναπτύχθηκαν τα ακόλουθα λογισμικά:

• Λογισμικό για την απομακρυσμένη λήψη ενδείξεων υδρομετρητών 

• Λογισμικό για τη μεταφορά ενδείξεων στο κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα του φορέα

• Λογισμικό για την πρόβλεψη κατανάλωσης πόσιμου ύδατος 

• Λογισμικό για την ορθολογική κοστολόγηση του πόσιμου ύδατος 

• Λογισμικό για σενάρια τιμολογιακής πολιτικής ανά ποσότητα κατανάλωσης πόσιμου ύδατος 

• Λογισμικό για την πλατφόρμα καταχώρησης ενδείξεων υδρομέτρων από καταναλωτές, το οποίο δίνει την δυνατότητα στους συνδρομητές να συνδέονται με τα στοιχεία λογαριασμών τους και να ταυτοποιούνται με τον κωδικό ανάθεσης των λογαριασμών τους. 

Ο προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται στις 170.000,00 μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και η υλοποίηση του διήρκησε 12 μήνες. 

Το Έργο χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΔΕΥΑΝΧ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ