Χίος Πόλη

2/2/18 11:33

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:06

Κορώνα – γράμματα η ασφάλεια των διερχόμενων στη Θεοπόμπου

• ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ τις περιπτώσεις ετοιμόρροπων αλλιώς δεν παρεμβαίνουμε, απαντά τη Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Σπίτια παλιά, εγκαταλελειμμένα, για τα οποία κανείς δεν νοιάζεται ή ακόμη και αν ενδιαφέρεται δεν πράττει τα δέοντα, υπάρχουν πολλά τόσο εντός όσο και εκτός πόλεως. Μπαλκόνια που κρατιούνται ίσα- ίσα, σχεδόν ετοιμόρροπα, σοβάδες που στην πρώτη βροχή καταρρέουν, τοίχοι ραγισμένοι που μοιάζουν σαν έτοιμοι να διαλύσουν απλά με ένα άγγιγμα. Μερικές μέρες πριν κατέρρευσε ένα παλιό σπίτι στην οδό Ράμνης.

Από τύχη και μόνο δεν έπαθε κανείς τίποτα, δεν είχαμε τραυματισμό ή πτώση σοβά σε διερχόμενο αυτοκίνητο. Άλλο ένα αντίστοιχο παράδειγμα, αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του «π» στην οδό Θεοπόμπου και Ίωνος Τραγικού.

Δεν θα αργήσει η στιγμή που το άλλοτε επιβλητικό μπαλκόνι του σπιτιού, θα καταρρεύσει. Συμπολίτης μας κατέθεσε στον «π» την εύλογη απορία του «ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού;».

Την ευθύνη σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Λ. Παπαλάνη, αναλαμβάνει ο ιδιώτης.

«Ο Δήμος δεν αγγίζει τίποτα που δεν του ανήκει. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι να γίνει αρχικά καταγγελία στην πολεοδομία και έπειτα εκείνη με τη σειρά της να πάει και να αξιολογήσει το κτήριο για τον αν θα κατεδαφιστεί ή όχι. Με το κόστος να βαραίνει τον ιδιώτη. Αν ο ιδιώτης δεν βρεθεί ή δεν συμμετάσχει περνάει από αρχιτεκτονική επιτροπή και αν κριθεί αναγκαίο το κατεδαφίζει η πολεοδομία με δικά της έξοδα, ζητώντας στο τέλος τον λογαριασμό από τον ιδιώτη», εξηγεί ο κ. Παπαλάνης.

Επειδή όλοι το ίδιο σκεφτόμαστε και συμπέρασμα δεν θα βγάλουμε το μοναδικό που οφείλει να κάνει ο Δήμος, κατόπιν καταγγελίας, είναι να εκκενώσει τον χώρο κάτω και γύρω από το κτήριο για να αποφευχθούν τουλάχιστον τα χειρότερα.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση