30.6.2022 7:53

Κάμπος - Άγνωστοι κατέστρεψαν αναθηματική επιγραφή της Μάχης του Λυκιαρδόπουλου

Μέσα στα νύχτα, στο κτήμα Λυκιαρδόπουλου στην περιοχή Κάμπου, οι «γνωστοί άγνωστοι» του νησιού βεβήλωσαν  και κατέστρεψαν την αναθηματική επιγραφή, που είχε τοποθετηθεί, στη μνήμη των δολοφονηθέντων πέντε ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, με τις δυνάμεις της μοναρχο- Φασιστικής κυβέρνησης, κατά τη « Μάχη του Λυκιαρδόπουλου» (18-3-1948), και στην περίοδο του Εμφυλίου πολέμου, με αφορμή τα 100χρονα του ΚΚΕ και τα 70χρονα της εποποιΐας του ΔΣΕ.

   Η  βεβήλωση και καταστροφή της αναθηματικής επιγραφής από τους  «τυφλοπόντικες του Φασισμού» γίνεται σε μια περίοδο που ο Λαός μας και οι Λαοί της περιοχής ,βρίσκονται στην αιχμή της ιμπεριαλιστικής επίθεσης και με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται απ’ την επίθεση της ιμπεριαλιστικής  Ρωσίας. Οι Λαοί της Ευρώπης να πλήττονται απ’ την ολομέτωπη καπιταλιστική εκμετάλλευση ,με τις καθημερινές ανατιμήσεις των προϊόντων, την ενεργειακή φτώχεια και την ανεργία.

 Η  Τ.Ε ΧΙΟΥ  ΚΚΕ και το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης- ΔΣΕ καλούν το Λαό του νησιού να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στα φαινόμενα μίσους και τρομοκρατίας και  να διατρανώσει τη θέλησή του διεκδικώντας τα δικαιώματά του.

  Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι  οι «τυφλοπόντικες του Φασισμού» ότι η αναθηματική επιγραφή θα ξανά- τοποθετηθεί και θα’ναι ντάλα μεσημέρι, απ’ αυτούς που «ακολουθούν πιστά τα ματωμένα τους ίχνη.»

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ