7.11.2023 15:14

Καλύτερο ακόμα και από το νερό των πηγαδιών το νερό του βιολογικού για άρδευση - Βίντεο

4.000 κ.μ. νερού ημερησίως θα διοχετεύονται στα δίκτυα με στόχο το πότισμα των χωραφιών

Στις τεχνικές αλλά και πρακτικές λεπτομέρειες του έργου της αναβάθμισης του βιολογικού καθαρισμού της πόλης της Χίου και της μετατροπής του από δευτεροβάθμιο σε τριτοβάθμιο, αναφέρθηκαν μέσα από δηλώσεις τους στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Χίου Βασίλης Μυριαγκός από κοινού με τον διευθυντή της εταιρείας Πέτρο Καλογεράκη.

Και οι δύο έκαναν λόγο για ένα σημαντικό έργο το οποίο εξασφαλίζει όχι μόνο την απρόσκοπτη λειτουργία των εγκαταστάσεων για τα επόμενα 30 χρόνια αλλά και για τα οφέλη της τριτοβάθμιας λειτουργίας του βιολογικού μέσα από την επεξεργασία του νερού και την επαναχρησιμοποιήσή του ως νερού για άρδευση.

Όπως εξήγησαν, μετά την αναβάθμιση του βιολογικού μία ποσότητα της τάξεως των 4.000 κυβικών μέτρων ημερησίως θα μπορεί να στέλνεται για αποθήκευση σε δεξαμενή στα Καμπόχωρα και από εκεί για άρδευση των χωραφιών.

Απαντώντας στους φόβους για την καταλληλόλητα του νερού, ο κ. Καλογεράκης εξήγησε ότι οι προδιαγραφές του έργου αφορούν σε νερό καλύτερης ποιότητας ακόμα και από αυτό των πηγαδιών και προσέθεσε ότι είναι κατάλληλο ακόμα για πότισμα βρώσιμων φυτών.

Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους 24 μήνες και ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 6εκ.€.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

Tags: ΔΕΥΑΝΧ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ