14.6.2024 9:02

Ιωάννου Χρήστου - Ταλαιπωρία δίχως τέλος και με… μισή άσφαλτο μετά την παράδοση (Video)

Αμέσως μετά την παράδοσή της, ένα μικρό μέρος του δρόμου θα είναι με νέα άσφαλτο και η υπόλοιπη οδός με 3D λακκούβες και αυλακώματα

Η Χίος είναι το νησί των καταραμένων έργων και το βλέπουν οι κάτοικοι καθημερινά γύρω τους, σχεδόν όπου και να κοιτάξουν. Κανένα έργο όμως δεν έχει βρεθεί περισσότερο στο επίκεντρο της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, από την πολύπαθη Ιωάννου Χρήστου, της οποίας η παράδοση από το 2020 μέχρι σήμερα αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Δεν χρειάζεται να ειπωθεί πόσες φορές έχει αναγγελθεί η παράδοση του έργου, πόσες φορές δεν έχει τηρηθεί, αλλά αυτό που πρέπει να συζητηθεί και να επαναληφθεί όσες φορές χρειάζεται είναι το μαρτύριο που περνούν οι κάτοικοι κι επιχειρηματίες της περιοχής.

Ο «Πολίτης» ανταποκρίθηκε στο αίτημα του επιχειρηματία της περιοχής, Σωτήρη Κοκκινάκη και επισκέφθηκε τον πολύπαθο δρόμο σχεδόν 6 μήνες από την αλλαγή της Δημοτικής αρχής.

Ο Σωτήρης Κοκκινάκης , μαζί με τον αδερφό του Δημήτρη διατηρούν πρατήριο υγρών καυσίμων στον πολύπαθο δρόμο και επί δύο χρόνια είναι ελεύθεροι πολιορκημένοι, με την πρόσβαση στο πρατήριο τους να επιτρέπεται μόνο από τη μία πλευρά.

«Σύμφωνα με συζήτηση που είχαμε με τον εργολάβο του έργου εκείνοι έχουν τελειώσει και περιμένουν τον άλλο εργολάβο ο οποίος είναι για τη σήμανση, για την τοποθέτηση πινακίδων και διαγραμμίσεων στον δρόμο».

Μισές δουλειές με την ασφαλτόστρωση

Αν κανείς περίμενε πάντως μία ολοκαίνουργια και ασφαλή Ιωάννου Χρήστου, μάλλον οι προσδοκίες του θα διαψευστούν αφού ειδικά στο κομμάτι της ασφαλτόστρωσης, αυτή θα πραγματοποιηθεί μόνο σε ένα μικρό μέρος του δρόμου.

«Έχουν κάνει μία μελέτη, όπου η ασφαλτόστρωση δεν θα πιάσει ολόκληρο τον δρόμο αλλά θα φτάσει έως και 150 μέτρα μετά την αντιπροσωπεία του Ξύδα. Αντίθετα ο υπόλοιπος δρόμος που έχει σκαφτεί τουλάχιστον 5 φορές τα τελευταία χρόνια, δεν θα στρωθεί, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα», αναφέρει ο κ. Κοκκινάκης καταθέτοντας την απόλυτα λογική ανησυχία του, μιας και στον εν λόγω δρόμο αναπτύσσονται ταχύτητες, και η μετάβαση από τη νέα άσφαλτο στο βομβαρδισμένο κομμάτι σίγουρα θα δημιουργήσει προβλήματα και πιθανότητα ατυχημάτων, που δεν τα λες και σπάνια τον τελευταίο καιρό.

Η ουσία πάντως είναι ότι, εδώ και 2 χρόνια η συγκεκριμένη επιχείρηση και όχι μόνο ζει χάρη στις σχέσεις που έχει δημιουργήσει με τους πελάτες της και στην εργατικότητα των ιδιοκτητών της, ενώ έχουν βαρεθεί τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ