12.8.2021 11:34

Επιπλέον 600 κ.μ. νερού στο δίκτυο της ΔΕΥΑΝΧ για Χίο και Βροντάδο

Με επιπλέον 600 κ.μ. νερού ενισχύεται η παροχή ύδρευσης σε Χίο και Βροντάδο, μετά τη λειτουργίας της νέας μονάδας αφαλάτωσης της ΔΕΥΑΝ Χίου στη μαρίνα του Καστέλου που λειτούργησε σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο αφού μελετήθηκε, αδειοδοτήθηκε και λειτούργησε μέσα σε μόλις 1 μήνα.

Η ημερήσια παραγωγή νερού της νέας μονάδας ανέρχεται σε 600 κ.μ. τα οποία χρησιμοποιούνται για να καλυφθούν οι ανάγκες υδροδότησης τμήματος της πόλης και του Βροντάδου που αυτή την περίοδο φθάνουν τα 16.000 κ.μ. ημερησίως.

Σε δηλώσεις τους, Βασίλης Μυριαγκός και Πέτρος Καλογεράκης, επεσήμαναν ότι οι μονάδες αφαλάτωσης έρχονται να συμπληρώσουν με ιδιαίτερα υψηλό κόστος την απουσία φραγμάτων, σημειώνοντας ωστόσο ότι στην παρούσα φάση αποτελούν τη μοναδική λύση.

Συγχαρητήρια στη ΔΕΥΑΝ Χίου έδωσε και ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, σημειώνοντας ότι, η εταιρία έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στην ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΔΕΥΑΝΧ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ