Χίος Πόλη

12/1/18 13:20

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:27

BINTEO- ΦΩΤΟ: Έβαλαν μπρος τα γεωτρύπανα στο αεροδρόμιο

Ξεκινούν διερευνητικές εργασίες για λογαριασμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Κατέφθασαν σήμερα και εγκαταστάθηκαν στην παραλιακή ζώνη του αεροδρομίου τα γεωτρύπανα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προκειμένου να ξεκινήσουν τις διερευνητικές γεωτρήσεις στα σημεία όπου αναμένεται να μετατοπιστεί τμήμα της Λεωφόρου Ενώσεων.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Γ. Ξενάκη οι συγκεκριμένες γεωτρήσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να συνταχθεί η γενικότερη μελέτη της ΥΠΑ για την επέκταση του διαδρόμου προς Βορρά.

«Αυτά τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων που θα περιλαμβάνονται στην προμελέτη της ΥΠΑ, θα χρησιμοποιήσουμε κι εμείς ως Περιφέρεια προκειμένου να συντάξουμε τη δική μας μελέτη, ύψους 500.000 ευρώ για την μετατόπιση της παραλιακής του αεροδρομίου προς την πλευρά της θάλασσας», ανέφερε ο κ. Ξενάκης.

 

Ο ίδιος προσέθεσε ότι θα γίνουν συνολικά 3 διερευνητικές γεωτρήσεις σε μήκος 300 μέτρων, που θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Τα γεωτρύπανα θα φθάσουν σε βάθος 12 μέτρων, ώστε να γίνει γνωστή η σύνθεση του υπεδάφους προκειμένου να ακολουθήσουν τα έργα τόσο για την επέκταση του αεροδιαδρόμου όσο και για τη μετατόπιση της παραλιακής οδού, έργο για το οποίο την ευθύνη αναλαμβάνει η Περιφέρεια.

Νωρίτερα η Υ.Π.Α. είχε ζητήσει εγγράφως την παρουσία κατά τη διενέργεια των γεωτρήσεων υπηρεσιακών στελεχών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας. 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση