Χίος Πόλη

19/1/18 14:13

τελ. ενημ.: 19/1/18 20:08

ΒΙΝΤΕΟ- 9μηνη παράταση για τα επικίνδυνα φορτία στο λιμάνι και μετά... Μεστά

Παράταση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, οπότε λήγει και η δρομολογιακή περίοδος, έδωσε  το πρωί της Παρασκευής  ομόφωνα η Λιμενική Επιτροπή για τη συνέχιση φορτοεκφόρτωσης στα πλοία που μεταφέρουν εύφλεκτα και επικίνδυνα υλικά  στο λιμάνι της Χίου.

Η πρόταση ήρθε από τον Λιμενάρχη, Χρ. Φραγκιά, που τόνισε την αναγκαιότητα αξιοποίησης του Λιμένα των Μεστών και πρότεινε σαν λύση την 9μηνη παράταση, προκειμένου να δωθεί χρόνος στις επιχειρήσεις που μεταφέρουν τα παραπάνω υλικά  να δημιουργήσουν το πλάνο τους, αφού από τις 31 Οκτωβρίου και μετά οι φορτοεκφορτώσεις θα πραγματοποιούνται ρητά στα Μεστά.

Παράλληλα αποφασίστηκε για αυτούς τους μήνες, που οι μεταφορές θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται στο Κεντρικό Λιμάνι του νησιού, να εκπονηθεί μελέτη για την αποκατάσταση βαθών στην περιοχή του κόκκινου φανού, ώστε εκεί να μπορούν να προσεγγίζουν πλοία όπως το «Πελαγίτης», καθώς το συγκεκριμένο σημείο πληρεί τις προυποθέσεις για τέτοιου είδους δραστηριότητες, όπως είναι η απόσταση 100 μέτρων από κατοικίσιμη περιοχή.

Τόσο ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παντ. Λεγάτος, όσο και ο δήμαρχος Οινουσσών, Στ. Βογιατζής, όταν κλήθηκαν να αναφέρουν τις προτάσεις τους, προτίμησαν σαν λύση την αξιοποίηση την νότιας πλευράς του κεντρικού λιμανιού, εφόσον υπάρχουν τα κονδύλια, αλλά τελικά κατέληξαν να ασπαστούν την πρωταρχική λύση του κ. Φραγκιά.

Σημαντική ήταν η αναφορά του προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής, Αντ. Κέφη, στην ερώτηση που δέχθηκαν από το υπουργείο Ναυτιλίας για την αξιοποίηση του λιμένα των Μεστών. «Ερωτηθήκαμε από το υπουργείο τί γίνεται με τα Μεστά και γιατί δεν του έχουμε δώσει μέχρι σήμερα την κατάλληλη χρήση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κέφης και έσπευσε να συμφωνίσει ο Σ. Ζουμίδης συμπληρώνοντας , «18 εκ. ευρώ δόθηκαν για αυτό το λιμάνι. Πρέπει να είμαστε περήφανοι που υπάρχει ο Λιμένας των Μεστών και να τον αξιοποιήσουμε, όχι να τον αφήσουμε να γίνει ψαρολίμανο».

 

 

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση