6.2.2018 11:48

Αναβλήθηκε η δίκη για τα πασσαλάκια έπειτα από αίτημα του Δημοσίου

Για τις 6 Μαρτίου 2018 αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το Δημόσιο κατά της οικογένειας Σκαπινάκη, έπειτα από αίτημα του Δημοσίου που υπέβαλε η δικηγόρος Μαριάννα Αγγελίδου.

Το Δημόσιο ζήτησε προσεπίκληση του Δήμου Χίου με το σκεπτικό ότι ο Δήμος είναι ο κύριο νομέας της επίδικης λωρίδας περιμετρικά της ΒΙ.ΑΛ. και συνεπώς θα πρέπει ο ίδιος να καταθέσει για την υπόθεση.

Με το αίτημα αναβολής διαφώνησε η δικηγόρος Γρ. Αλοιμόνου τονίζοντας ότι η οικογένεια δεν συναινεί. «Το Δημόσιο έχει πάρει μία απόφαση για προσωρινή διαταγή σύμφωνα με την οποία οι πάσσαλοι αφαιρέθηκαν. Παρότι αφαιρέθηκαν και ο δρόμος είναι ανοιχτός δεν έχουν κάνει χρήση της συγκεκριμένης απόφασης», σημείωσε η κα. Αλοιμόνου καταλογίζοντας στο Δημόσιο όψιμο ενδιαφέρον για τις συνθήκες διαμονής προσφύγων και μεταναστών στη ΒΙ.ΑΛ..

Τελικά το Δικαστήριο στο οποίο προήδρευσε η Πρόεδρος Πρωτοδικών Μ. Τομπάζη έκανε αποδεκτό το αίτημα αναβολής διατάσσοντας ταυτόχρονα και παράταση των όσων προβλέπονται στην προσωρινή διαταγή μέχρι και τις 6 Μαρτίου.

Σε ότι αφορά στον Δήμο Χίου η Οικονομική Επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει αν τελικά θα παραστεί ή όχι στο επίμαχο Δικαστήριο.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ