Χίος Πόλη

31/1/18 13:26

τελ. ενημ.: 31/1/18 20:38

4η απορριπτική απόφαση της Δικαιοσύνης κατά των Χαλκούσων

Εβδομάδα εξελίξεων η επόμενη με σημαντικές αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον της επέκτασης

Απορριπτική ήταν η απόφαση της Δικαιοσύνης στην αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής που κατέθεσε ιδιοκτήτης οικοπέδου στο Χαλκειός με την οποία ζητούσε την προστασία του Δικαστηρίου με την αιτιολογία ότι τμήμα του οικοπέδου του καταπατάται από βαρέα οχήματα που επιχειρούν να περάσουν από τη στενή λωρίδα δρόμου που οδηγεί προς τον χώρο επέκτασης της ΒΙ.ΑΛ..

Το Δικαστήριο δεν αποδέχθηκε το κατεπείγον της υπόθεσης παραπέμποντας την εκδίκαση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων για τις 27 Φεβρουαρίου. Το Δικαστήριο πάντως έκρινε ότι τα πασσαλάκια που έχει τοποθετήσει ο ιδιώτης δεν θα πρέπει να απομακρυνθούν κάτι που δημιουργεί ούτως ή άλλως ζήτημα στη δίοδο νταλικών από την περιοχή.

Εβδομάδα εξελίξεων

Ο Φλεβάρης πάντως αποτελεί μήνα εξελίξεων σε ότι αφορά στην επέκταση του ΚΥΤ προς την ανατολική πλευρά των ήδη υπαρχουσών εγκαταστάσεων. Και αυτό γιατί στις 6 Φεβρουαρίου εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο η υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει το Δημόσιο κατά του πρώτου ιδιοκτήτη που ζητά να ανοίξει ο δρόμος για τα οχήματα και να αφαιρεθούν οι πάσσαλοι ενώ την ίδια ημέρα εκδικάζεται και η εξ αναβολής προσφυγή του Δήμου Χίου κατά του Ελληνικού Δημοσίου με βάση την οποία ζητά να σταματήσει η επέκταση της ΒΙ.ΑΛ..

Ακολουθούν κι άλλοι

Να σημειωθεί ότι την τακτική της προσφυγής στη Δικαιοσύνη ετοιμάζονται να ακολουθήσουν αρκετοί ακόμα Χαλκούσοι αρνούμενοι να παραχωρήσουν έστω και 1 εκ. γης από τις ιδιοκτησίες τους προκειμένου να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση