9.11.2023 8:52

Στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου το βραβείο επιχειρηματικότητας του "Γαστρονόμου"

Επιβραβεύεται το πείσμα που αντιμάχεται όλα τα εμπόδια; Ο μόχθος και η πάλη στα χώματα και τα νερά των συνόρων της πατρίδας; Η αντοχή και η πίστη εκείνων των ανθρώπων που υπερασπίζονται τις εδαφικές και υδάτινες Θερμοπύλες μας και φροντίζουν για την ασφάλεια και την ευζωία μας; Η αλήθεια είναι πως το χρέος μας στους Ελληνες ακρίτες είναι τεράστιο. Συλλογικό μα και προσωπικό του καθενός από εμάς. Και όποια πρωτοβουλία ανάδειξης της προσφοράς τους είναι μηδαμινή μπροστά στην αναγνώριση που δικαιωματικά τους αξίζει. Μικρό δείγμα ευγνωμοσύνης η τελετή των 16ων ετήσιων Βραβείων Ποιότητας του περιοδικού «Γαστρονόμος» της «Κ», εστιασμένη φέτος σε όσους δοκιμάζουν τις δημιουργικές δυνάμεις τους στις εσχατιές της χώρας μας.

Αυτούς τους παραγωγούς και μεταποιητές εκλεκτών ελληνικών τροφίμων ξεχώρισε και τίμησε για το 2023 η ομάδα του περιοδικού μέσα από πολύμηνη έρευνα και τυφλές γευστικές δοκιμές. Και βέβαια γι’ αυτόν τον λόγο η εκδήλωση διοργανώθηκε συμβολικά και ηθικά στο τελευταίο σύνορο, στην Αλεξανδρούπολη, στον Εβρο, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά της ακριτικής Ελλάδας. Εναν τόπο που ξαναβρίσκει τον βηματισμό του μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού. Αλλος ένας λόγος να βρεθούμε κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους, να τους διαβεβαιώσουμε πως δεν θα είναι μόνοι στη δύσκολη πορεία της ανασυγκρότησής τους.

Παρουσία της Θρακιώτισσας Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, των τοπικών αρχών, των εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, επιχειρηματιών αλλά και όλων των βραβευομένων από κάθε γωνιά της χώρας που ταξίδεψαν για τη μεγάλη βραδιά, ο διευθυντής της «Κ» Αλέξης Παπαχελάς υπογράμμισε ότι για τους Εβρίτες και γενικά τους ακρίτες ο σύγχρονος πατριωτισμός δεν είναι μια ανάρτηση στο Twitter, αλλά μια καθημερινή μάχη, σαν και αυτή που δόθηκε τον Μάρτιο του 2020. Η τελετή τα είχε όλα, πρωτίστως συγκίνηση: «Πατρίδα είναι ο τόπος όπου κλαίμε και εγώ κάθε φορά που έβλεπα να φαίνεται η Σταυρούπολη στον ορίζοντα βούρκωνα», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχουν οι κάτοικοι των συνόρων για την Ελλάδα.

Οι Χιώτες πάνε δυο δυο, αλλά και περισσότεροι μαζί προοδεύουν μια χαρά. Η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ιδρυθείσα το 1938, κέρδισε το Βραβείο Επιχειρηματικότητας. Είναι ο συνεταιρισμός που οργανώνει την παραγωγή και την εμπορία της μαστίχας και ιδρυτής της Mediterra, θυγατρικής εταιρείας που αναλαμβάνει το μάρκετινγκ του ξεχωριστού ελληνικού προϊόντος. Τα στελέχη της εκσυγχρόνισαν την ανάδειξη της μαστίχας για τις μοναδικές της ιδιότητες, ίδρυσαν τα mastihashop, κέρδισαν διεθνείς αγορές και φέτος εγκαινιάζουν το Κέντρο Ερευνας Μαστίχας, που θα διερευνά νέες χρήσεις στη βιομηχανία τροφίμων και φαρμάκων. Σήμερα παράγουν μια τεράστια γκάμα προϊόντων – από τρόφιμα και καλλυντικά.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ